2 GB RAM'li bilgisayara Windows 8.1 kurulur mu?

MotoCBR

Hectopat
Makaleler
8
2 GB RAM'li ve Pentium T3400 işlemcili laptop var şu an Windows 7 64 Bit yüklü ama YouTube'da 480p de video izlerken can çekişiyor bilgisayar 8.1 yüklenirse daha hızlı olur mu?

Windows 7 kullanırken bile böyleyse Windows 8.1'de performans artışı muhtemelen olmayacaktır. Hatta çoğu zaman Windows 7, Windows 8.1'den daha stabil bence.

Bu kadar düşük sistemlerde windows tan uzak durulup linux lubuntu kurulmasını öneririm. Ciddi oranda hız farkı olacaktır.

2 GB RAM'li ve Pentium T3400 işlemcili laptop var şu an Windows 7 64 Bit yüklü ama YouTube'da 480p de video izlerken can çekişiyor bilgisayar 8.1 yüklenirse daha hızlı olur mu?

Kurulmaz denediğime pişman olmuştum. Aşırı kasıyor 2 GB RAM'lı PC'lerde tavsiyem Windows 7'de kalmanız eğer daha az RAM yemesini istiyorsanız Windows Vista kurabilirsiniz.

32 bit kullanırsam daha iyi olur mu?
Bu devirde 32 bit kullanmanızı önermem. Önemli bir performans artışı da sağlamaz. Windows 7 ile 8.1 programlar bakımından neredeyse aynı desteği görüyorlar. Windows 7 ile devam etmenizi ya da Q4OS Trinity gibi Linux dağıtımları denemenizi öneririm.

Ben denemiştim. Kurulmaz illa yenilik istiyorsan Windows 10 LTSC LTSB sürümlerine bakabilirsin bende 3 GB RAM ile Windows 8.1'den daha performanslı çalışmıştı ama Windows 7 bilgisayarım için en iyisiydi.
Not: Her bilgisayarda değişiklik gösterebilir donanımına bağlı.

Ben denemiştim. Kurulmaz illa yenilik istiyorsan Windows 10 LTSC LTSB sürümlerine bakabilirsin bende 3 GB RAM ile Windows 8.1'den daha performanslı çalışmıştı ama Windows 7 bilgisayarım için en iyisiydi.
Not: Her bilgisayarda değişiklik gösterebilir donanımına bağlı.

LTSC'lerde yorar bilgisayarı. 2 GB RAM çok az. 7 ya da Vista'dan devam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı