2 gündür tuvalete çıkamamak

IBS, IBH (Crohn, Ülseratif kolit) gibi hastalıklarınız var mı?

Hayır değil. Bu şekilde ölen çok fazla insan var. En kötü acile gidip durumu izah edin bir şekilde çözüm bulunsun.

Ayrıca, bu sorun olmuş olabilir.

Yalan konuşma. Bizimki 4 hafta çıkmadı bir şey olmadı?

Net süre vermek doğru olmayabilir. Ama eğer dışkı yapılmazsa, bağırsaktan sızabilir, sepsis olabilir, bağırsak delinirse bağırsaktan başka bir yere yayılabilir dışkı. Dışkı zaten bakterilerden oluşabilir. Örneğin eğer bowel obstruction durumu varsa ve dışkı çıkamıyorsa, en sonunda genellikle kusarak çıkmayı dener.

@umut37129

Genel olarak diyeceklerim bunlar:

Eğer gaz bile çıkartamıyorsanız, ağrı az varsa kısmi bağırsak tıkanıklığı olabilir. Özellikle Crohn varsa, bu durum pek de anormal olmayabilir. Eğer gaz çıkartıyorsanız, bağırsak tıkanıklığı olmayabilir ya da kısmi bağırsak tıkanıklığı olabilir ama örneğin IBS varsa ondan dolayı bağırsaklar yavaşlamış olabilir. Dışkı, kolonun son yerinde tıkanmış olabilir falan, bir sürü durum olabilir yani. Kısmi ya da tam bağırsak tıkanıklığı genellikle kusmayla beraber çok şiddetli karın ağrısı yapabilir. Lavman denenebilir, özellikle kolonun delinme riski yoksa, bağırsak tıkanıklığı değilse.

Son düzenleme:
Ben küçükken kabız olmuştum o kadar çıkarmaya uğraşmışım ki havale geçirdim. Aman çok zorlamayın hocam. Teyzem de al bu havaleni geçirir deyip 5TL vermişti onun ben...

Yalan konuşma. Bizimki 4 hafta çıkmadı bir şey olmadı?

Herkesin seviyesi aynı değil. Bir gün bağırsak patlarsa görürsün yavaş yavaş hissetmeden ölümün nasıl bir şey olduğunu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı