2 hafta sürede 10. sınıfta fizik konuları halledilir mi?

emin43

Centipat
Daha fazla  
Hocalarım TYT'de elektrik konusunda zorlandım 10. sınıftaki elimde çap fasikülü var, 400 soruluk ve konuyu halletmem için 2 hafta sürem var ne önerirsiniz, nasıl ilerlemeliyim?

Hocalarım TYT'de elektrik konusunda zorlandım 10. sınıftaki elimde çap fasikülü var, 400 soruluk ve konuyu halletmem için 2 hafta sürem var ne önerirsiniz, nasıl ilerlemeliyim?

Konu anlatımları dinleyip önce temel sonra zorlayıcı sorular çözerek 2 haftada halledilir. Öyle her soruyu çözecek kıvamda olmazsın ama iyi bir seviyeye gelirsin. 1 saat konu anlatımı dinle aklını vererek, 50tane giriş seviyesi, 50tane zorlayıcı soru çöz ama basamak basamak. Mesela 50 giriş seviyesinden çok yanlışın çıktıysa zorlayıcıya geçmeden bir önceki adımı tekrarla, konu anlatımını bir daha gözden geçir ya da zorlayıcıkardan çok yanlış çıkarsa çözümlerini izleyip mantığı oturt.
Zaten çapta temel sorular kazanım, zorlayıcı sorular pekiştirici olarak ayrılıyordu diye biliyorum. Sadece çap değil ogmdende çözebilirsin.

Konu anlatımları dinleyip önce temel sonra zorlayıcı sorular çözerek 2 haftada halledilir. Öyle her soruyu çözecek kıvamda olmazsın ama iyi bir seviyeye gelirsin. 1 saat konu anlatımı dinle aklını vererek, 50tane giriş seviyesi, 50tane zorlayıcı soru çöz ama basamak basamak. Mesela 50 giriş seviyesinden çok yanlışın çıktıysa zorlayıcıya geçmeden bir önceki adımı tekrarla, konu anlatımını bir daha gözden geçir ya da zorlayıcıkardan çok yanlış çıkarsa çözümlerini izleyip mantığı oturt.
Zaten çapta temel sorular kazanım, zorlayıcı sorular pekiştirici olarak ayrılıyordu diye biliyorum. Sadece çap değil ogmdende çözebilirsin.

Gerçekten teşekkürler hangi kanalları önerirsiniz ve izlerken not alınır mı? Ve kaç X'de izlemeliyim?

Gerçekten teşekkürler hangi kanalları önerirsiniz ve izlerken not alınır mı? Ve kaç X'de izlemeliyim?

Anlatan kişinin konuşmasına bağlı değişir ben genelde 1,25X olayını standart hale bindirdim. Sanırım Fizikle Barış, VIP Fizik ve Barış Akıncıoğlu Benim Hocam en çok önerilen kanallar. Daha çok senin kimin anlatımından anladığına bağlı ama şu tonguç falan gibi kanallardan uzak dur son çâre olsun.
İzlerken videoyu durdurup not alınır eğer istiyorsan. Anlatan kişiyle beraber soru çöz. Videoyu durdur çöz falan.

Anlatan kişinin konuşmasına bağlı değişir ben genelde 1, 25X olayını standart hale bindirdim. Sanırım fizikle barış, VIP fizik ve barış akıncıoğlu benim hocam en çok önerilen kanallar. Daha çok senin kimin anlatımından anladığına bağlı ama şu tonguç falan gibi kanallardan uzak dur son çâre olsun.

Çok teşekkürler üniversite yolunda olan bu yoldaki yardımınız için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı