2 haftalık kullanım sonrası: Seagate Barracuda 120

O zaman sıkıntı yok hocam. Windows 10 kendisi haftada bir yapıyor TRIM işlemini. Bu arada siz bilgisayarı hangi modda kullanıyorsunuz? SSD'ler üzerinde hız testlerinin bir diğer düşük çıkma sebebi Windows'un güç planları. Dengeli modda 50.000 IOPS alıyorsun mesela. Bunu yüksek performansa çekince 80.000 IOPS'u bile zorlayabiliyorsun.

Nihai perrformansta fakat şuanda disk üzerinde işlem var. Boş zamanda tekrar atarım.

Hocam geçen 2 ayın ardından nasıl, yorumlarını alalım lütfen .
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Halen memnunum, halen seviyorum.

Garip . Ultra 3D'de daha az okuma yazma alırken Barracuda'ya göre daha fazla IOPS veriyor. SSD'leri anlamak cidden zor. Şunu eklemeliyim, kontrolcü farkı gerçekten rahat hissediliyor. Şu anda 8 saniyede açılıyor sistem. Ultra 3D'de 12-15 arasıydı.

Yüksek performansa alınca böyle çıktı IOPS değerleri bende gene biraz düşük çıktı. Sizde mi işletim sistemi olarak kullanıyordunuz Barracuda 120'yi?

@PossibleTurco

Son düzenleme:
Hocam bende aynı SSD den aldım ama Yazma hızlarım neredeyse 300 lere düşmeye başladı bugün iade vermeyi düşünüyorum sizde art arda test yapar mısınız rica etsem sizde nasıl çıkacak diye?
Değerle nasıl hocam 4 farklı değer olunca anlamadım.Ssd'lerden pek anlamıyorum.
Eki Görüntüle 938340
Hocam sağlığınız yüzde kaç kaldı acaba birde değerleriniz hala nasıl?
Taş gibi SSD. Teşekkürler Seagate.

Yazı da çok uzun olmuş, oku oku bitmedi.
Normalde 560/539 değerler aldığım SSD de okuma hızında hiçbir fark olmadı ama yazma hızım genelde 400-480 arası gidip geliyor. (Arada 1 kereliğine eski hızına dönüyor.) Bazıları önbellekten dolayı olduğunu ve biraz beklersem kendi kendine düzeleceğini söylüyor. Bende bugün 3 farklı oyun indirdim ama üçününde kapladığı yer 8 GB ı geçmez. Dedikleri gibi önbellekten dolayı olabilir mi?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…