Aşı olmamak konusunda haklı değilsin. Çünkü "Aşı" COVID19'dan kurtulmamızın tek çaresi. Sana şöyle diyeyim yakalandığında %2.5 ihtimalle öleceğin bir hastalık var ve %10 ihtimalle de hastaneye yatıp tedavi olman gerekiyor. Şimdi böyle bir durumdan kurtulmanın da tek çaresi "AŞI".
Bunun dışında topluma, bana herkese karşı da sorumluluğun var. Sen aşı olmadığın için COVID19'a semptomatik ya da asemptomatik yakalanırsan ve bana, ailemden birine bu virüsü bulaştırırsan ne olacak? Senden bulaşan virüs yüzünden biri ölürse, annen, baban ölürse ne olacak?
Ben sizin yerinizde olsam önüme ne sunuluyorsa saldırırcasına yaptırırdım. Çünkü başka şansınız yok, uzun dönemde aşı haricinde başka şansınız olmayacak.
BioNTech çok yaygın olarak kullanılan ve etkisi kanıtlanmış bir aşı. Yan etkileri var mı? Evet var ama çok sınırlı.
Bir konuda fikir üretirken lütfen etraflıca düşünün. Farkında olmak böyle bir şeydir. Senin mantığınla, "Amerika bize aşı ile Chip" takıyor kafası arasında çok da fark yok. Ne olursa olsun, aşı olmamak ya da olmak senin elinde. Ama bana yetki verseler, kanun koyucu olsam; İngiltere'nin yaptığı gibi aşı olmayanlara kısıtlamaları devam ettiririm, aşı olanlara da gevşetirim. Tabi bunu yapabilmem için devletin halkı için gerekli miktarda aşı sağlaması gerekir ki bu Türkiye için en azından şimdilik söz konusu değil.