Turkcell superbox ile oyunlarda ara sırada olsa % 60 paket kaybı yaşayıp, ağ gecikmesi olup, oyundan düşüyorsan, superbox ile yayın açarsan sürekli drop yersin. Beni dinle, masraf edip, hsrici ethernet kartı alıp, masraf etme. Günler geçip, ceza cayma bedeli artmadan superboxtan kurtul. Diğer konuda yazdıklarından belli ki, bulunduğun konumda baz istasyonu kalitesi çok kötü. Yine de siz bilirsiniz.Evimde iki adet internet mevcut, birinden Twitch üzerinden yayın vermek, diger internetten de oyunları oynamak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Kardeş masref etmeyecekse arkadaşa bir yol gösterirmisin, superbox olmaz demişsin, (30 tl lik harici ethernete) olmaz demişsin, arkadaşın sorununa çare üretiniz o zaman. 30 TL lik harici ethernet yerine İkinci Yayın PC si toplasın 3-4kya daha masrafsız olurTurkcell superbox ile oyunlarda ara sırada olsa % 60 paket kaybı yaşayıp, ağ gecikmesi olup, oyundan düşüyorsan, superbox ile yayın açarsan sürekli drop yersin. Beni dinle, masraf edip, hsrici ethernet kartı alıp, masraf etme. Günler geçip, ceza cayma bedeli artmadan superboxtan kurtul. Diğer konuda yazdıklarından belli ki, bulunduğun konumda baz istasyonu kalitesi çok kötü. Yine de siz bilirsiniz.
Benim tek diyeceğim şudur. Oyun ve yayın içşn superbox kullanmayı düşünüyorsa ki öyle zaten, başka bir konuda superboxu bağlattım, bağlatmaz olaydım demiş ve bende superboxtan çok çekmiş ve iptal etmiş biri olarak o konuda söyleyeceğimi söyledim. Superboxtan yar olmaz. Bir an önce iptal edip kurtulması lazım ondan. Hatta diğer konusunu link atayım. Superbox oyunlarda paket kaybı sorunu - Technopat SosyalKardeş masref etmeyecekse arkadaşa bir yol gösterirmisin, superbox olmaz demişsin, (30 tl lik harici ethernete) olmaz demişsin, arkadaşın sorununa çare üretiniz o zaman. 30 TL lik harici ethernet yerine İkinci Yayın PC si toplasın 3-4kya daha masrafsız olur![]()
Yayın için ayrı bir sistem, oynamak için ayrı bir sistem ile yapabilirsiniz sadece. 2 adet İnternet kullanmak yerine de tek bir pakete ve daha yüksek hızlara geçebilirsiniz. Yani tek bir bilgisayara 2 İnternet bağlantısı sağlanamaz IP çakışması olur.
Hocam yorumun için saol ethernet kartı olarak ne önerirsin?Birtane ethernet kartı al,anakartına tak. A hattını yeni aldığına tak, B hattını anakartındakine tak. OBS ayarlarından ağ ayarlarından yayını hangi IP üzerinden vermek istiyorsan onu seç. A hattındanmı yoksa B hattındanmı. OBS nin ağ ayarlarının en alt kısmında yazıyor tüm IP adresleri. Sonra ağ bağdaştırıcılarından B hattına öncelik tanı. Böylelikle A hattından yayın B hattından oyun oynarsın.
Gece paket lossdan eser yoktu.Benim tek diyeceğim şudur. Oyun ve yayın içşn superbox kullanmayı düşünüyorsa ki öyle zaten, başka bir konuda superboxu bağlattım, bağlatmaz olaydım demiş ve bende superboxtan çok çekmiş ve iptal etmiş biri olarak o konuda söyleyeceğimi söyledim. Superboxtan yar olmaz. Bir an önce iptal edip kurtulması lazım ondan. Hatta diğer konusunu link atayım. Superbox oyunlarda paket kaybı sorunu - Technopat Sosyal
Ne güzel, sevindim, o zaman oyunHocam yorumun için saol ethernet kartı olarak ne önerirsin?
Gece paket lossdan eser yoktu.
Akşam saat 24:00'dan sonra herkes istirahate çekilip, mobil kullanım vs. azaldığı için baz istasyonundaki yoğunluk, sıkışmada azalıyor ve sinyal kalitesi, size ayrılan alan artıyor. Bu nedenle akşam saat 24:00'ten sonra sabaha kadar ve gün içerisinde verim iyi olur. Mesela gündüzleride çok iyi. Ama akşam saat 20:00 ile 24:00 arası çok kötü oluyor. Tabi bu sizde olmayabilir, ama bu problemi yaşadığınız ve bunula ilgili yazdığınız mesaj, konu, mesaj saati bu saatler arası, yani baz istasyonunun yoğun, sıkışık olduğu saatler. Her gün 20:00-24:00 arasında yaşarsanız, eğer oyun oynayıp ve yayın yapacaksanız gündüz saatleri ve gece 24:00 sonrası iyi olacaktır. Belkide bulunduğunuz yerde hizmet kalitesi çok iyi, 1-2 saat sorun oldu sonra düzeldi. Tabi kullanmak yada kullanmamak sizin insiyatifinizde. Ama yine söylüyorum, sizin bulunduğunuz bölgede baz istasyonu akşam yoğunluğunu , sıkışıklığını kaldırmıyor görünüyor. Çünkü aynı durum bendede vardı. Umarım sizin ki aynı değildir. Bendede gece 24:00'ten, diğer gün akşam 20:00'a kadar çok iyiydi, hatta bende limizsiz olanı vardı, 240 Mbit donload, 45 mbit uplosd hızları görüyordum. Youtubede bitrate sınırı olmadığı için 20000 bitrate bile yayın açıp hiç dropsuz yayın yapıyor ve 20000 bitrate yayın yapmama rağmen, 70-75 arası ping, paket kayıpsız, ağ gecikmesiz PUBG oynayabiliyordum. Ama akşam saat 20:00 itibari ile özellikle upload berbattı, download ise gündüze göre düşüktü. Yayın felan yapılmıyordu, paket kaybı oluyordu, ta ki gece saat 24:00'a kadar. Sonra yine süper internet, süper hız, süper upload ve yayın. Ama bu hız, upload bana akşamları lazım olduğu için iptal ettim. Akşamları faydalanamadığım bir şeyi sürdürmenin gereği yok. Ama yine söylüyorum sizin sorununuzda benim ki gibi olabilir. Tercübeyle sabittir görüşlerim. Düzelir diye tam 2 ay sabrettim, sonradan anladım ki ve müşteri hizmetleride akşamları yoğunluk oluyor dedi ve ilk defa düzgün bir şey duydum ve hak verdim. Tabi yoğunluk sizin bölgenizde belki de akşamları yok, belkide benim ki gibi var ve herkes uyuyup, yoğunluk bittikten sonra düzeliyor. Yada dediğim gibi sıkıntı yoktu, dün akşam 1-2 saatliğine bir problem oldu. Hayırlısı olsun diyelim, ben sadece tecrübelerim, bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalıştım. Ama dediğim gibi eğer memnun kalmazsaniz 1 hafta için iade edin. Ben 2 ay kullandım, sonra Turkcelli aradım, benden kaynaklı olmayan, bölgedeki baz istasyonundan kaynaklı verim alamadığımı ve bunun sebebinin Turkcell firması olduğunu belirttim ve herhangi bir cayma ceza bedeli ödemeden aboneliğimi sonlandırmak istiyorum dedim ve talebim kabul edildi, herhangi bir ceza ödemeden iptal ettim. Söyleyeceklerim bu kadar. Hayırlısı. Bu arada baz istasyonuna uzaklığım sadece 124 metre. ( Eğer kanser yapıyorsa, burada oturduğum sürece, kanser olabilirimHocam yorumun için saol ethernet kartı olarak ne önerirsin?
Gece paket lossdan eser yoktu.
Hocam çok saolun bilgiler içinNe güzel, sevindim, o zaman oyun
Akşam saat 24:00'dan sonra herkes istirahate çekilip, mobil kullanım vs. azaldığı için baz istasyonundaki yoğunluk, sıkışmada azalıyor ve sinyal kalitesi, size ayrılan alan artıyor. Bu nedenle akşam saat 24:00'ten sonra sabaha kadar ve gün içerisinde verim iyi olur. Mesela gündüzleride çok iyi. Ama akşam saat 20:00 ile 24:00 arası çok kötü oluyor. Tabi bu sizde olmayabilir, ama bu problemi yaşadığınız ve bunula ilgili yazdığınız mesaj, konu, mesaj saati bu saatler arası, yani baz istasyonunun yoğun, sıkışık olduğu saatler. Her gün 20:00-24:00 arasında yaşarsanız, eğer oyun oynayıp ve yayın yapacaksanız gündüz saatleri ve gece 24:00 sonrası iyi olacaktır. Belkide bulunduğunuz yerde hizmet kalitesi çok iyi, 1-2 saat sorun oldu sonra düzeldi. Tabi kullanmak yada kullanmamak sizin insiyatifinizde. Ama yine söylüyorum, sizin bulunduğunuz bölgede baz istasyonu akşam yoğunluğunu , sıkışıklığını kaldırmıyor görünüyor. Çünkü aynı durum bendede vardı. Umarım sizin ki aynı değildir. Bendede gece 24:00'ten, diğer gün akşam 20:00'a kadar çok iyiydi, hatta bende limizsiz olanı vardı, 240 Mbit donload, 45 mbit uplosd hızları görüyordum. Youtubede bitrate sınırı olmadığı için 20000 bitrate bile yayın açıp hiç dropsuz yayın yapıyor ve 20000 bitrate yayın yapmama rağmen, 70-75 arası ping, paket kayıpsız, ağ gecikmesiz PUBG oynayabiliyordum. Ama akşam saat 20:00 itibari ile özellikle upload berbattı, download ise gündüze göre düşüktü. Yayın felan yapılmıyordu, paket kaybı oluyordu, ta ki gece saat 24:00'a kadar. Sonra yine süper internet, süper hız, süper upload ve yayın. Ama bu hız, upload bana akşamları lazım olduğu için iptal ettim. Akşamları faydalanamadığım bir şeyi sürdürmenin gereği yok. Ama yine söylüyorum sizin sorununuzda benim ki gibi olabilir. Tercübeyle sabittir görüşlerim. Düzelir diye tam 2 ay sabrettim, sonradan anladım ki ve müşteri hizmetleride akşamları yoğunluk oluyor dedi ve ilk defa düzgün bir şey duydum ve hak verdim. Tabi yoğunluk sizin bölgenizde belki de akşamları yok, belkide benim ki gibi var ve herkes uyuyup, yoğunluk bittikten sonra düzeliyor. Yada dediğim gibi sıkıntı yoktu, dün akşam 1-2 saatliğine bir problem oldu. Hayırlısı olsun diyelim, ben sadece tecrübelerim, bilgim dahilinde yardımcı olmaya çalıştım. Ama dediğim gibi eğer memnun kalmazsaniz 1 hafta için iade edin. Ben 2 ay kullandım, sonra Turkcelli aradım, benden kaynaklı olmayan, bölgedeki baz istasyonundan kaynaklı verim alamadığımı ve bunun sebebinin Turkcell firması olduğunu belirttim ve herhangi bir cayma ceza bedeli ödemeden aboneliğimi sonlandırmak istiyorum dedim ve talebim kabul edildi, herhangi bir ceza ödemeden iptal ettim. Söyleyeceklerim bu kadar. Hayırlısı. Bu arada baz istasyonuna uzaklığım sadece 124 metre. ( Eğer kanser yapıyorsa, burada oturduğum sürece, kanser olabilirim![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.