2 internetin biri ile yayın yapmak mümkün mü?

Yok maalesef bunları kullanarak o kurulumu yapamazsınız. Operatörün verdiği cihazlar yazılım ve donanım bakımından oldukça kısıtlı oluyor. Cihaz ZTE dediğiniz zaman gelişmiş kurumsal modeldir belki diye düşünmüştüm.

Anladım peki. Üstte attığım 200 TL'lik Wi-Fi USB cihazdan yapabilir miyim acaba?

Dosya Ekleri

• Screenshot_155.png
    Screenshot_155.png
    36,8 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Benim anlamadığım şu oldu. Bu iş için 100 dolar+KDV bütçe ayıracaksanız eğer doğrudan donanım tabanlı çözüme yönelmeniz daha iyi olmaz mı?

Anakartı iade edip yükseltmem gerekir. 5G Wi-Fi destekli bir anakart için bu da günler alır. Ancak soru sorduğum arkadaş cevap verirse şu 200TL olan Wi-Fi USB'si hakkında onu alabilirim.

Anakartı iade edip yükseltmem gerekir. 5G Wi-Fi destekli bir anakart için bu da günler alır. Ancak soru sorduğum arkadaş cevap verirse şu 200TL olan Wi-Fi USB'si hakkında onu alabilirim.

Yok yazılım yerine bir router da alabilirsiniz onu demek istedim. MultiWAN ve PBR kullanmak için kurumsal cihaz tarafında güzel bir MikroTik veya TL-R480+, TL-R470+ tarzı bir router, en olmadı kendim ucuz yollu halledeyim derseniz herhangi bir OpenWrt destekleyen router alabilirsiniz.
OpenWrt yazılımı için genelde Xiaomi cihazlar tercih ediliyor mesela ülkemizde ucuz olduğu için.

Yok yazılım yerine bir router da alabilirsiniz onu demek istedim. MultiWAN ve PBR kullanmak için kurumsal cihaz tarafında güzel bir MikroTik veya TL-R480+, TL-R470+ tarzı bir router, en olmadı kendim ucuz yollu halledeyim derseniz herhangi bir OpenWrt destekleyen router alabilirsiniz.
OpenWrt yazılımı için genelde Xiaomi cihazlar tercih ediliyor mesela ülkemizde ucuz olduğu için.

Bu sistemi biraz detaylı anlatabilir misiniz hocam? Mesela mantığı nedir? Modeme mi bağlıyoruz PC'ye mi bağlıyoruz ve toplam maliyeti kaça gelir?

Bu sistemi biraz detaylı anlatabilir misiniz hocam? Mesela mantığı nedir? Modeme mi bağlıyoruz PC'ye mi bağlıyoruz ve toplam maliyeti kaça gelir?

Mantığı basit aslında şöyle özetleyeyim. Eve iki internet geliyor doğru mu? Siz bu iki interneti de bu cihaza bağlıyorsunuz. Cihaza gerekli ayarları yapıyorsunuz. Cihaz sizin iki interneti de görüyor. Daha sonra bu cihazı da normal Ethernet ile bilgisayara bağlıyorsunuz. Sizin bilgisayara gelen/giden bütün paketler bu cihazdan gideceği internetteki yere doğru yönlendiriliyor. Mesela sizin örnekte Twitch.tv veri paketleri bir internet hattına gider, online oyun veri paketleri diğer internet hattına gider gibi.

Bu sistem normalde kurumsal tarafta uzun süredir kullanılan bir teknoloji. Ama ihtiyaca göre evde kullananlar da oluyor bazen. Maaliyetler kullanılan cihaza göre değişiyor. Üstteki modellere bakıp biraz fikir edilebilirsiniz. OpenWrt firmware üzerinden gitmek isterseniz 200-300 TL arasına bile yapılabilir. Hazır cihazlarda fiyatta üst sınır yok gibi bir şey... Örneğin kolayca bulunan ve popüler modellerden biri olan MikroTik RB5009 gibi bir cihaz yaklaşık 3500 TL oluyor. Bunlar tabii normal ev kullanıcısı için gereksiz. Sadece sorduğunuz için örnek veriyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı