2 kapılı arabanın kayıtlarda 4 kapı gözükmesi

Makaleler
60
Yer
ABD/Miami Florida
Daha fazla  
Meslek
Müzisyen
Profil Kapağı
1521675609
Bir ilan gördüm siyah renkli poloya turuncu kaplama yapılmış. 5664 e mesaj yazılmış gelen mesajda araba 4 kapı gözüküyor ama araba 2 kapılı. Bu araç arkadan büyük hasar alıp 2 kapılı aynı model arabanın arkasını eklemiş olabilirler mi? Arabanın sahibi noterde öyle kaydedilmiş dedi.

Screenshot_20200224-013659.jpg
Screenshot_20200224-013741.jpg

Dediğiniz gibi bir şey olsa ilk çevirmede araç bağlanır. Yüksek ihtimalle ilana yanlış bir tramer sorgusu eklenmiş.
Onu sordum arabanın kendi plakası dedi. Kendi kaydı dedi. Bir şey anlamadım.

Ya hocam kusura bakmayında, komple kaplanmış tek kapı genç arabasının ne kadar temiz olabileceğini düşünüyorsunuz da mesaj atıp para harcıyorsunuz? Ben bu arabayı ilanda 10 bin'e satıldığını görsem açıp incelemem bile açıkcası. Yani motor, kaporta vs. bir sıkıntı çıkmama ihtimali herande yok denecek kadar azdır.

Bizzat arkadaşımın BMW 4.20 aracı John Deere 5050 diye traktör olarak kayıtlıydı tramerde :D Karışıklık olmuş olabilir bu en iyi ihtimal.

İkinci ihtimal evet aracı birleştirmiş olabilirler, şasi numarası veya motor numarası çakılmış olabilir, çevirme falan faso fiso kimse bakmaz araç 2 kapı mı 4 kapı mı 5 kapı mı diye.

Sağlam bir expertiz yapılması gerek bence. Eğer ikinci ihtimal olursa aracın son sahibi olabilirsiniz :D

Son düzenleyen: Moderatör:
2 kapı veya 4 kapı diye bir standart yok normalde. Görseldeki araç 3 kapı diye geçer, bagaj kapısı da kapı olarak eklenir. Yani normal şartlarda 3 kapı geçmesi gerekiyor. Farklı bir araba ile birleştirilmiş olma ihtimali var fakat kayıt yine 4 kapı geçmez, 5 kapı geçerdi. 4 kapılı araçlar yine bagajdan dolayı 5 kapı geçer.
Tramer sorgusundaki bilgiler farklılık gösterebiliyor, sigorta bilgisi hatalı girilebiliyor. Örneğin benim aracım Comfortline olmasına rağmen Sportline geçiyor. Sorun olup olmadığını eski sigorta ve muayene bilgilerine erişebiliyorsanız çıkartabilirsiniz. Ayrıca işini düzgün yapan bir eksper firmasının da göz atması şart.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı