2 katlı eve internet bağlantısı nasıl sağlanmalıdır?

Evimiz iki katlı 2 katta da telefon bağlantısı bulunuyor. TV üst, PC ise alt katta. Ben bu iki cihazdan da bağlantı konusunda tam performans almak istiyorum. Fakat modemi hangi kata bağlarsam diğer kattaki cihazlardan verim alamıyorum. Keenetic Extra DSL modem üzerinden genişletici modunu denedim yarının altında performans aldım, Wi-Fi güçlendirici cihazlar aldım olmadı. Ne yapmam gerekiyor? İki katta da bulunan telefon bağlantı yerlerine modem bağlayamaz mıyım aynı ISS'ye?

Elimde bulunan cihazlar;
  • Keenetic Extra DSL 5G.
  • ZyXEL VMG1312-T20b
  • Superonline 5G modem 5G.

Son düzenleyen: Moderatör:
En iyi yol araya kablo çekmek. O zaman tam verim alırsınız.

Bende de Keenetic Extra DSL ve Huawei AX3 var. Keenetic modem alt katta tavana yakın yerde konumlandırdım, üst katta da modem hizasında yere router'ı yerleştirdim, router wifi ile modeme bağlanıyor, hem wifi 6 olması hem de modeme yakın konumlandırıldığı için kablo olmadan kabloludan farksız, aynı hızı verebiliyor.

Bende de Keenetic Extra DSL ve Huawei AX3 var. Keenetic modem alt katta tavana yakın yerde konumlandırdım, üst katta da modem hizasında yere router'ı yerleştirdim, router wifi ile modeme bağlanıyor, hem wifi 6 olması hem de modeme yakın konumlandırıldığı için kablo olmadan kabloludan farksız, aynı hızı verebiliyor.
Dediğinizi deneyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00