2. kez mezuna kalınır mı?

Orvenervel8641

Kilopat
Daha fazla  
Her yazın klasik sorularından birini soruyorum: 2.kez mezuna kalınır mı?
İlk olarak eğitimimden bahsedersem derece yapmamış olsam da %2'lik bir dilime girmiştim LGS'de fen lisesinde eğitim gördüm geçen sene neredeyse çalışmamıştım. MSÜ de TYT'de ve AYT'de 90-100k sıralama yapmıştım bu sene MSÜ 30k TYT açıklanmadı ama 95-100 net geldi benim için yeterli ama sene boyunca yaptığım matın neredeyse yarısını yapabildim AYT'de. Matematik 21 net fen 33 küsur net geldi muhtemelen TYT ile birlikte 60 bin küsur gelecek sıralamam hedefim tıp fakat gelmiyor maalesef. Üniversiteden mezun olduğumda %95 ihtimalle Almanya'ya gideceğim. Hep tıp istediğimden dolayı kalmayın düşünüyorum. Hemşirelik mühendislik yazilabilir belki siralamam daha da iyi gelebilir diş yazabilme imkanım var ama hiç hevesim yok açıkçası yazmak için. Ailem sağ olsun güveniyoruz istiyorsan kalabilirsin mezuna diyorlar bend e kalmak istiyorum ama size de danışmak istedim. Mezuna kalmak zor hiç “Ya günde 3 saat çalışsam derece yaparım.” gibi olmuyor geçen seneden tecrübeliyim aslında bu tecrübeden dolayı yapabileceğimi düşünüyorum ya da düşünmek istiyorum. 🥲

Hocam sana bağlı. Kendine güveniyorsan bu yükü bir daha kaldırabilirim diyorsan bir sene daha çalışır bol bol meyvesini yersin sonra :)

Ama ne olursa olsan etraftan etkilenme kendin hangi şekilde rahat edeceksen onu yap

Eğer gerçekten tıp çok istiyorsan kal hayatının 50 yılı 1 yılından daha önemli.

Eğer gerçekten tıp çok istiyorsan kal hayatının 50 yılı 1 yılından daha önemli.
Aynen hocam bende öyle düşünüyorum
Hocam sana bağlı. Kendine güveniyorsan bu yükü bir daha kaldırabilirim diyorsan bir sene daha çalışır bol bol meyvesini yersin sonra :)

Ama ne olursa olsan etraftan etkilenme kendin hangi şekilde rahat edeceksen onu yap
Aynen hocam sınavlae bir açıklansın bakalım yolumuz belli olacak inşallah

Hocam bir sene çok hızlı geçiyor her gün düzenli çalışırsanız yaparsınız TYT niz iyi ama unutmamak ve daha da geliştirmek için TYT de çalışmanız lazım ama özellikle AYT'ye emek verirseniz hızlı bir şekilde artabilir bana özelden veya buradan yazarsanız AYT fen hakkında tavsiyeler verebilirim diğer alanlarda ve derslerde tavsiye verecek düzeyde değilim ama AYT feni çok severim o konuda yardımcı olabilirim belki özellikle kimya ve biyolojide.

Tıp hedefin varsa kal fakat kendinden eminsen, yüreğin buna yetiyorsa. Üstüne 6 yıl üniversite okuyacaksın, atanmak istersen falan ayrı ayrı tantana olacak. Elbette tıp okunur ama iş sende bitiyor.

Eğer bunlara yüreğin yoksa bu sene tercihini ver git bana kalırsa. Tamamen size bağlı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı