2. kez mezuna kalmak

Pastafarican

Hectopat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Meslek
Bilişim Teknolojileri
Merhaba, 2 haftadır sıkı bir şekilde ders çalışmaya başladım. 7-12 saat arası çalışıyorum her gün. Neredeyse hiç temelim yoktu ve temel kuruyorum.
1 ayda TYT programlarına uymaya çalışıyorum(TYT'nin 1 aylık iş olmadığını biliyorum). Pek verimli olmuyor gibi geliyor çünkü peş peşe 4 video şu dersten izle, 30dk tekrar yap, test çöz gibi tempolar. Bitirsem de yalnızca "bitirdim" diyeceğim. Kalan 4 ayda da AYT asılacaktım ama çürük temelle binayı kurmaya kalkarsam bir yerde yıkılır gibi geliyor.
Yani sorum şu ki, aranızda 5 ayda 150-200k arasına girebilen, 1 ayda TYT, 3 ayda AYT olaylarından verim alabilen var mı?
Sakarya üniversitesinde okumak istiyordum, 1 sene daha mezuna bırakıp bu tempoyla hazırlanmalı mıyım?

Her sene sınav farklı olduğundan dolayı net yorum yapmak zor fakat çalışmayı elden bırakmamanı tavsiye ederim. Bu sene olmazsa diğer sene de denersin.

5 ayda 150-200k yapılır. Bu kamp olaylarını bilmiyorum da sen tüm konuları bitirmeye çalışma. Halletmesi kolay olanları hallet.

Kendi kurduğum ders programında ona odaklanmıştım fakat çok yavaş gidiyordum, ben de işin ehli olanlardan programlar alayım dedim ve buna başladım. Elimden geleni yapıyorum, umarım 150k civarı tutar.

Her sene sınav farklı olduğundan dolayı net yorum yapmak zor fakat çalışmayı elden bırakmamanı tavsiye ederim. Bu sene olmazsa diğer sene de denersin.
Evet, çok strese girdim bu yıl kazanacağım diye odaklandığımda 1 haftada 3-4 kilo kadar verdim. Ailem de bu sene olmaz seneye olur, yapabildiğinin en iyisini yap sadece diyor

Aşırı strese girmenin çok da bir mantığı yok, üniversiteye geçince de değişen bir şey zaten olmayacak. Orada da çalışacaksın, sakin bir şekilde dersini çalış sen.

Halletmeye calış. Bir de stres yapmadan devam et. Sınavın çok büyük bir tarafı psikolojik savaştır. Ben 2 defa mezuna kaldım 3. senemde istediğim bölümü istediğim üniversitede kazandım. 2. senende kazanamazsan da dünyanın sonu değil hocam.

Halletmeye calış. Bir de stres yapmadan devam et. Sınavın çok büyük bir tarafı psikolojik savaştır. Ben 2 defa mezuna kaldım 3. senemde istediğim bölümü istediğim üniversitede kazandım. 2. senende kazanamazsan da dünyanın sonu değil hocam.

Evet, psikolojinin önemini çok iyi anladım. 2 haftalık günde 8, 10 saat çalışma yararlı bile olmadı. 3 gündür stresimi yenmeye başladım ve 2 haftalık süreçten daha fazla verim aldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı