YKS'de 2. kez mezuna kalmak

Kolaylıkla yükseltebilirsin diyenler ne zaman sınava girmiş çok merak ettim. İşler uzaktan gözüktüğü kadar kolay değil anladığım kadarıyla kendinize mezun için çok güvemiyorsunuz. Bence puanınızı sevip kendinize yakın bölümler arayın bulabileceğinize eminim. Olmadı ODTÜ değil de başka bir yerde havacılık yazın.

Asıl konu psikoloji burada, bu maratonu bir yıl daha kaldırabilecekseniz kalın. Disiplinli çalıştığınız ve eksiklerinizi kapattığınız sürece gerileme söz konusu değil en azından netlerde gerileme olmaz. Sıralama gerilemesi olmamasını istiyorsanız da hedefiniz 10 ise 30 yapacaksınız ve öyle çalışacaksınız. Malum bu yıl yığılma oldu, her yıl olacakmış gibi çalışmak gerekiyor mezun senesinde.

Yani demek istediğim 5K sıralama hedefliyor ve YÖK Atlas'tan onun netlerine bakıyorsanız hata ediyorsunuz, 5K sıralama hedefliyorsanız YÖK Atlas'tan 500-1000 arası netlere bakın ve ona göre çalışın.

Doğru söylüyorsunuz aslında. Psikoloji çok önemli belki şu anda yaparım kafasıyla girerim ama ileride ne olurum onu da bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İstemediğin bir bölüm yazmaktansa mezuna kalmak mantıklı ama mezuna kalınca da onu anlamsız yere değerlendirmemek de önemli. Ben bu sene ne hata yaptım da istediğim sıralamaya giremedim diye düşün. Bu sene yaptığın hataları da tekrarlamamaya çalış, umarım başarı seninle beraber olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı