2. kez sınava girecek bir sayısal öğrencisi, sözele ne kadar çalışmalı?

crqdles

Hectopat
Yer
Transylvania
Daha fazla  
Seneye üniversitede ki son senem, genetik mühendisliği okuyorum. 4. sınıfa geçeceğim, mezun olup sınava girmek istiyorum. Kardeşimde giriyor. Benim her zaman hayalim tarih okuyup, akademide kalıp tarihçi olabilmekti, 7 yaşından beri. Ama ailemde ki bazı baskılardan dolayı olmadı, sayısal seçip genetik mühendisliği okudum. Şimdi sınava tekrardan girip Ankara Üniversitesi dil, tarih & coğrafya okumak istiyorum. Yani sözel ilk 2.5k falan lazım sıralamaya, TYT matematiği hallederim ki, girdiğim sene yani 2022'de, sayısalda ilk 3K'ya girmiştim. Tarihim zaten her zaman full, Türkçem Full'e yakındı. Geri kalan dersler nasıl çalışılmalı? Veya şu saatten sonra girilmesi mantıklı mı?

AYT tarih ve edebiyat kasacan üstüne de felsefe kasacan. Zaten sayısal olduğun için TYT'yi nasıl çalışacağını biliyorsun. Sözelciler fen yapamıyor zaten fenden de fark attın mı olay bitiyor zaten.
Gebze teknikte mi okuyorsunuz hocam bende koüden geçiş yapmayı düşünüyorum?

Bu saatten sonra girilmesi bence mantıklı değil sonuçta o bölümü okurken de birkaç yıl gidicek ancak zamanın geçmesini sorun etmiyorsan okunabilir. Tyt fen bence ilk konulars bak sonra biraz soru bankası çöz sonra da belli bir seviyeye gelince denemeye geç. Ayt edebiyst falan bir bilgim yok nasıl çalışılacağıyla alakalı çünkü ben de sayısalcıyım. Tabi ben 11. Sınıf öğrencisiyim senin tecrüben büyik ihtimalle daha fazladır yani ben kararını çok etkilemiyeyim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı