2. mezun mu yoksa tercih yapmak mı?

hsnumtozlp

Centipat
Daha fazla  
2024 550k yaptım 12. sınıftım. Mezuna kaldım ve sanırım 2025'te iyi olmayacak. İstanbul'da okumak zorundayım.

2. mezuna girmeli miyim? Artık 19 yaşıma basacağım.

3-4 ay işe girmeyi ya da 6-7 ay part-time çalışmayı planlıyorum. En azından kendi ihtiyaçlarımı ben karşılayayım.

Ya da gelen sıralama ile Eskişehir'e gitmem mantıklı mı? Turizm işletmeciliğinin önü açık mı? Yani mezuna kalmaktansa Eskişehir Anadolu üniversitesine gitmeyi düşünüyorum.

Rica ediyorum bana yardımcı olun...

Sonuna kadar pes etme kardeş herkese zordu bende girdim, tavsiyem sonuna kadar mücadele etmen sonra bakarsın diğer işlere

Benim tavsiyem bir sene daha mezuna kalabilirsin

2024 550k yaptım 12. sınıftım. Mezuna kaldım ve sanırım 2025'te iyi olmayacak. İstanbul'da okumak zorundayım.

3-4 ay işe girmeyi ya da 6-7 ay part-time çalışmayı planlıyorum. En azından kendi ihtiyaçlarımı ben karşılayayım.

Ya da gelen sıralama ile Eskişehir'e gitmem mantıklı mı? Turizm işletmeciliğinin önü açık mı? Yani mezuna kalmaktansa Eskişehir Anadolu üniversitesine gitmeyi düşünüyorum.

20 yaşındayım 2 mezundayım bu sene kazandım büyük ihtimal bence 21 yaşına kadar mezuna kalınabilir ama hayatın ritmini de kaçırmamak gerek.

En iyisini sen karar vereceğin için tercih sana kalmış hocam. Mezuna kalabilirsin. Yaparsın.

Şu anda en iyi üniversitelerin en iyi bölümlerinin bile önü açık demek çok mantıklı değil.
Tıp hariç iş garantili bölüm kalmadı, hele ki 200 bin üstü bölümler binlerce işsiz ve binlerce öğrenci barındırırken.

Hocam şöyle bir şey biliyorum yakın zamanda anayasa mahkemesi başkanlığına gittim ve bir sürü 18 19 yaşlarında kişiler vardı genel olarak hizmete ve çay kahve getir götürü yapan bunlar kim diye sordum turizm okuyup staj yapanlar diye söylediler bakanlıklar ve diğer kamu kurumların da staj imkanı var anlayacağımız, staj sonu durum nedir bilgim yok.

Cevaplarınız için çok ama çok teşekkür ederim. Hedefim İstanbul'ya da Marmara Üniversitesiydi.
Nasıl çalışma sergilemeliyim bilmiyorum. 2 yıldır adamakıllı kendime çekidüzen veremedim. Bu konuda da tavsiyelerinizi bekliyorum. Ve bir de 6-7 part-time çalışmak mı yoksa 3-4 ay full-time çalışmak mı? En azından kendimi idare etmelik belli miktar para kazanırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı