2 modem ile interneti dağıtırken Wi-Fi kararsız çalışıyor

Bay

Megapat
Daha fazla  
Merhaba değerli forum sakinleri. Yaklaşık 1 yıldır aşağıdaki resimde görülen kurulumu kullanıyorum. Evin girişinde GPON ile beraber ZyXEL 3301 model bir modem getirdiler. Lakin Wi-Fi evin odalarına kadar gelmiyor. Bu yüzden eve müteahhit tarafından yerleştirilen uzun Ethernet ağından faydalanarak eski TP-Link modemi kendi odama kurdum ve ZyXEL modeme bağladım. TP-Link modemden Ethernet ile kendi bilgisayarıma bağlantı yaptım ve herhangi bir sorun yaşamadan kullanıyorum. Lakin Wi-Fi çoğu zaman sorun çıkarıyor. Android telefonlarımızda sık sık "bağlı ancak internet yok" hatası alıyoruz. TP-Link modemi unutup şifreyi tekrar girdiğimizde sorun düzeliyor. TP-Link modemde DHCP sunucusu özelliğini kapattım ve Wi-Fi ile TP-Link'e bağlanan herkesin IP numarasını ZyXEL modemin arayüzünde "kablolu bağlantı" kısmında görebiliyorum. 2 modemin Wi-Fi SSID ve şifreleri farklı. Belirtmemi istediğiniz başka bir ayar varsa sorabilirsiniz. Bu Wi-Fi kararsızlığını çözmem gerek. Teşekkürler.
Kurulum resmi.

1755076013931.png

TD-W9970 model cihaz kullanıyorum. Modemlerin IP adresleri çakışmasın diye bu modemin IP'sini 192.168.1.2 olacak şekilde değiştirdim.

Bu mod tam olarak nedir?
Kablolu olan bağlantıyı yeni bir SSID ile yayınlar. Sizin yaptığınızın aynısı fakat ayarları direkt yapılmış.

Pratikte router modunda çalışan ve DHCP kapatılmış bir routerdan farksız. Ama daha ince ayarlar var.

Ayrıca TP-Link ürününün hangi versiyonunu kullanıyorsunuz. Ona göre sitesinden emülatör üzerinden bakıp yardımcı olacağım.

Kablolu olan bağlantıyı yeni bir SSID ile yayınlar. Sizin yaptığınızın aynısı fakat ayarları direkt yapılmış.

Pratikte router modunda çalışan ve DHCP kapatılmış bir routerdan farksız. Ama daha ince ayarlar var.

Ayrıca TP-Link ürününün hangi versiyonunu kullanıyorsunuz. Ona göre sitesinden emülatör üzerinden bakıp yardımcı olacağım.
Biraz bakınca hepsi hemen hemen aynı arayüze sahip.

İşletim modunu Wi-Fi router olarak ayarlayıp deneyebilir misiniz?

1755116876449.png

1755116892005.png

Son düzenleme:
Ayrıca TP-Link ürününün hangi versiyonunu kullanıyorsunuz.
Modemin modelini yazmıştım ondan farklı olarak size ne vereceğimi tam anlamadım. Arayüz fotoğrafı bu şekilde.
1755118830577.png

İşletim modunu Wi-Fi router olarak ayarlayıp deneyebilir misiniz?
Benim kullandığım arayüzde böyle bir sekme bulamadım. Diğer bütün sekmelere de baktım böyle bir ayara rastlamadım.

Aynı sorunu hem MR60X routerda hem de H267a AP olarak kullandığım routerda yaşıyorum ilk Wi-Fi açınca bağlanıyor ama internet yok yazıyor 1-2 kere bağlantıyı kesip bağlanınca geliyor ve sorunsuz çalışıyor. Denediğim yöntem ise modemin DNS adresini Cloudflare ile değiştirmek oldu ama sorunu tam çözmedi. Bir çözüm bulursanız beni de aydınlatın hocam son 1 haftadır var Netspeed kullanıyorum en son tüm cihazları sıfırlayıp tekrar kurmayı deneyeceğim gibi.

Hocam H267a routerin DHCP kapatmamışım onu kapattım ve MR60X DHCP kira süresini 2 saatten 2 güne çıkardım bunlar yapay zekanın ürettiği çözümler ve şu anlık bir sorun yok tekrar yaşarsam yazarım.

Attığım rehber işe yaramazsa cihaza statik ip ile bağlanmayı deneyebilir misiniz? Belki ip alımında bir sorun yaşanıyordur.
Ethernet ile bağlandığım bilgisayarda statik IP kullanıyorum sorun yok. Ancak telefonumda statik IP ayarlasam da sorun düzelmiyor.

Buradaki rehberi deneyebilir misiniz? Özel olarak AP modu yokmuş galiba.
Ben bu rehberi görünce hatırladım WPS ayarları hariç her şeyi aynı yapmışım zaten lakin ana modemi nasıl köprü moduna alacağımı bulamadım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı