2 modem ile interneti dağıtırken Wi-Fi kararsız çalışıyor

Bay

Megapat
Daha fazla  
Merhaba değerli forum sakinleri. Yaklaşık 1 yıldır aşağıdaki resimde görülen kurulumu kullanıyorum. Evin girişinde GPON ile beraber ZyXEL 3301 model bir modem getirdiler. Lakin Wi-Fi evin odalarına kadar gelmiyor. Bu yüzden eve müteahhit tarafından yerleştirilen uzun Ethernet ağından faydalanarak eski TP-Link modemi kendi odama kurdum ve ZyXEL modeme bağladım. TP-Link modemden Ethernet ile kendi bilgisayarıma bağlantı yaptım ve herhangi bir sorun yaşamadan kullanıyorum. Lakin Wi-Fi çoğu zaman sorun çıkarıyor. Android telefonlarımızda sık sık "bağlı ancak internet yok" hatası alıyoruz. TP-Link modemi unutup şifreyi tekrar girdiğimizde sorun düzeliyor. TP-Link modemde DHCP sunucusu özelliğini kapattım ve Wi-Fi ile TP-Link'e bağlanan herkesin IP numarasını ZyXEL modemin arayüzünde "kablolu bağlantı" kısmında görebiliyorum. 2 modemin Wi-Fi SSID ve şifreleri farklı. Belirtmemi istediğiniz başka bir ayar varsa sorabilirsiniz. Bu Wi-Fi kararsızlığını çözmem gerek. Teşekkürler.
Kurulum resmi.

1755076013931.png

Ethernet ile bağlandığım bilgisayarda statik IP kullanıyorum sorun yok. Ancak telefonumda statik IP ayarlasam da sorun düzelmiyor.

Ben bu rehberi görünce hatırladım WPS ayarları hariç her şeyi aynı yapmışım zaten lakin ana modemi nasıl köprü moduna alacağımı bulamadım.
Aklıma başka bir şey gelmiyor Hocam. Köprü modunu gösterdiği yerde arayın belki siz görmemişsinizdir.

Aklıma başka bir şey gelmiyor Hocam. Köprü modunu gösterdiği yerde arayın belki siz görmemişsinizdir.
Şimdi 2 modemde de köprü modunu açıp rehberdeki ayarları yaptım. Lakin ana modemin (Zyxel EX3301) WAN bağlantısı kesildi. Bu yüzden şöyle bir hata almaya başladım (ilk resim). Ana modemde yaptığım ayarlar ise şu şekilde (ikinci resim).
1755174538587.png

1755174545088.png

Şimdi 2 modemde de köprü modunu açıp rehberdeki ayarları yaptım. Lakin ana modemin (Zyxel EX3301) WAN bağlantısı kesildi. Bu yüzden şöyle bir hata almaya başladım (ilk resim). Ana modemde yaptığım ayarlar ise şu şekilde (ikinci resim).
Eki Görüntüle 2555775
Eki Görüntüle 2555776
İki modemi de açmanıza gerek yoktu. AP olarak kullanacağınız modeminkini açmanız lazım. Ana modemi ellemeye gerek yok. Ana modemi ellerseniz zaten internet kesilir.

Hocam köprü yaparsanız PPPoE gider iki cihazı da sıfırlayın isterseniz ana cihazı tekrar kurun ISS bilgileri lazım bu arada oraya. Daha sonra W9970 için Ethernet kablosuyla PC'ye bağlayıp IP adresini 192.168.1.2 yapın DHCP kapatıp bırakın. Ana routerdan W9970e Ethernet kablosu takıp kullanın hocam. Lan portundan lan portuna olarak bağlayın. Ben sayenizde AP routerın DHCP'sini kapatmayı unuttuğumu gördüm ve sorunum çözüldü. Birinden diğerine geçişte oluyordu eğer öyleyse bu şekilde kurup bırakın hocam.

Son düzenleme:
Hocam köprü yaparsanız PPPoE gider iki cihazı da sıfırlayın isterseniz ana cihazı tekrar kurun ISS bilgileri lazım bu arada oraya. Daha sonra W9970 için Ethernet kablosuyla PC'ye bağlayıp IP adresini 192.168.1.2 yapın DHCP kapatıp bırakın. Ana routerdan W9970e Ethernet kablosu takıp kullanın hocam. Lan portundan lan portuna olarak bağlayın. Ben sayenizde AP routerın DHCP'sini kapatmayı unuttuğumu gördüm ve sorunum çözüldü. Birinden diğerine geçişte oluyordu eğer öyleyse bu şekilde kurup bırakın hocam.
DHCP ile olan kısmı uzun zaman önce yapmıştım zaten bu şekilde kurulum 1 yıldır çalışıyor lakin dediğim gibi bazen Wi-Fi bağlantıda stabilizasyon sorunu yapıyor. Sanırım net bir çözüm yok bu şekilde kullanmaya devam edeceğiz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada bir de köprü moduna alın demiş hocam ben almadan doğrudan kullanıyorum bunu da deneyin isterseniz olmazsa canınızın sağlığı diyelim. Zaten o modemin kablosuz hızı 50Mbps'ye kadar veriyordu. Elinizdekini değerlendiriyorsunuz. İşinizi görüyorsa böyle kalsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada bir de köprü moduna alın demiş hocam ben almadan doğrudan kullanıyorum bunu da deneyin isterseniz olmazsa canınızın sağlığı diyelim. Zaten o modemin kablosuz hızı 50Mbps'ye kadar veriyordu. Elinizdekini değerlendiriyorsunuz. İşinizi görüyorsa böyle kalsın.

Bu videoda anlatılan kurulumun aynısını ben zaten yaptım. Dediğiniz gibi bu şekilde kalmasından başka çare yok görünüyor. Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı