2. monitör nasıl kullanılır?

Zakiru

Decapat
Makaleler
1
Selamlar, Thermaltake view 200 kasasına sahibim. 4060 Ti ekran kartım var. AOC 24" 24G2SPU/BK 165Hz 1ms HDMI DP FHD IPS Gaming monitörüne sahibim. 2. bir monitör almak istiyorum. Muhtemelen AOC Q27g4XF 27" 180 Hz 0.5 ms Adaptive Sync QHD Fast IPS HDR10 oyuncu monitörü olacak. Sorum şu: Bu kasa, bu ekran kartı, bu monitörler uygun mudur birbirine? Yani kasada 2 HDMI girişi yok sanırım, 2 monitörü tek kasaya nasıl bağlayacağım? Çok anlamam bu işlerden salağa anlatır gibi anlatır mısınız?

Evet, iki monitör de bu ekran kartıyla çalışır.
1 x HDMI
3 x DisplayPort (DP)

(Yani toplam 4 tane çıkış olur çoğunda)
Yani 2 HDMI yok sorun değil

AOC 24G2SPU

HDMI ya da DisplayPort takabilirsin (ikisi de olur)
24" monitörde zaten HDMI kablon duruyorsa muhakkak HDMI kullanabilirsin.

Yeni monitör — AOC Q27g4XF

Bu monitörde hem HDMI hem DP var
Onu da DisplayPort’a bağlamak en iyisi olur.

Mevcut monitör → Ekran kartının HDMI portuna tak
(HDMI kabloyu o tarafa sok )
Yeni QHD monitör → Ekran kartının DisplayPort’una tak

Ekran kartında en az 1 tane DisplayPort girişi olması lazım oraya takarsın

Hocam ben daha öncesinde 3070 ekran kartımda 2 adet dp ile 1 adet de HDMI ile 3 ekran birden kullandım. Yani ekran kartınızın arkasında kaç çıkış varsa hepsini aynı anda kullanabilirsiniz. Çok eski monitörlerde sadece HDMI olabiliyor ama günümüz monitörlerinde en azından 1 HDMI 1 DP girişi ve kutusnda da bu iki kablodan birer tane bulunuyor. Yani direkt diğer monitörü DP kablosuyla ekran kartınıza bağlayabilirsiniz. Ekranlar arası geçiş için de Win+P kısayoluna basmanız yeterli. Karşınıza çıkan menüde ister ayrı ayrı isterseniz de ikisini birden kullanabilirsiniz ekranların. Bir de Windows görüntü ayarlarında ekranların konum düzenini seçin. Ayrıca her birini tek tek seçip her seferinde bir kere GÖrüntü Ayarları menüsüne girip monitör HZ'lerini ayarlayın. Mesela ben bir ara farkettim, ana ekran açıkken 165z seçiliyken, iki ekran açık şekilde kullanırken farkettim ki ana ekranım 60hz'ye düşmüş. Yani bu monitör kombinasyonlarının her birinde bir defa hz ayarlarını düzenleyin yeterli.

Dostlar çok bilgisizim kusura bakmayın. HDMI ile DisplayPort farkı nedir? Ayrıca monitörün yanında DisplayPort kablosu gönderirler mi ayrıca almam gerekir mi?

Hocam kullandığınız monitör kronik sorunlu yakın zamanda sıkıntı çıkaracak size
Hangisi hocam? 24 inç olan mı? Evet panelinde problem yaşadım.

Dostlar çok bilgisizim kusura bakmayın. HDMI ile DisplayPort farkı nedir? Ayrıca monitörün yanında DisplayPort kablosu gönderirler mi ayrıca almam gerekir mi?

Hangisi hocam? 24 inç olan mı? Evet panelinde problem yaşadım.
DP = Yüksek çözünürlük, yüksek tazeleme. Alacağın ürünün kutu içeriğinde nelerin olup olmadığı yazar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı