2. RAM'ı takınca PC açılmıyor

Spyruss_

Hectopat
PC'yi temizleyeyim dedim temizledim ancak 1. RAM yuvasında bir sorun yok ancak 2. RAM yuvasına bir sıkıntı var neden anlamıyorum 2 RAM'i takınca sanki PC rolantiye giriyor ve ekran gelmiyor sonrasında PC kapanıyor ve tekrar açılıyor. İşlemci yuvasında sanki 1-2 diş yamuk gibi ancak onları ben yapmış olamam Casper H310CH5-M7 anakarta sahibim 2 RAM yuvası neden çalışmayabilir? Ama RAM yuvasındaki yamukluklar önceden var olurdu ve açılmazdı. BIOS pilini çıkardım her şeyi denedim ama çözüm bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şu anda anakarta bakaçak bir vaktim yok eğer anakartta 4 RAM slotu varsa 1. RAM'i 2.slota 2.RAM'i de 4.slota takın eğer devam ediyorsa 1.RAM'i 1.slota 2.remide 3.slota takın yani RAM'larin arasında bir boşluk olsun eğer anakartta 2 RAM slotu varsa ona yardımcı olamam.

PC'yi temizleyeyim dedim temizledim ancak 1. RAM yuvasında bir sorun yok ancak 2. RAM yuvasına bir sıkıntı var neden anlamıyorum 2 RAM'i takınca sanki PC rolantiye giriyor ve ekran gelmiyor sonrasında PC kapanıyor ve tekrar açılıyor. İşlemci yuvasında sanki 1-2 diş yamuk gibi ancak onları ben yapmış olamam Casper H310CH5-M7 anakarta sahibim 2 RAM yuvası neden çalışmayabilir? Ama RAM yuvasındaki yamukluklar önceden var olurdu ve açılmazdı. BIOS pilini çıkardım her şeyi denedim ama çözüm bulamadım.

İşlemci yuvasındaki yamuk pinler etkileyebilir.

Sanki 2 3 pin yamuk gibi ama anlmadığım şey iğne filan sokmayı deniyorum yani bomboş gözüküyor.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-02-19 saat 23.41.10_2dba0354.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-02-19 saat 23.41.10_2dba0354.jpg
    159,2 KB · Görüntüleme: 32
  • WhatsApp Görsel 2024-02-19 saat 23.41.11_812cca09.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-02-19 saat 23.41.11_812cca09.jpg
    517,2 KB · Görüntüleme: 31
Hocam dediğiniz gibi birden fazla pin yamuk gözüküyor. İnternetten rehberler aracılığıyla eliniz yatkınsa düzeltmeye çalışın. Bunun dışında RAM slotunu temizlediğinizi ve basit hata çözümlerini denediğinizi var sayıyorum.

Hocam dediğiniz gibi birden fazla pin yamuk gözüküyor. İnternetten rehberler aracılığıyla eliniz yatkınsa düzeltmeye çalışın. Bunun dışında RAM slotunu temizlediğinizi ve basit hata çözümlerini denediğinizi var sayıyorum.

Kesinlikle denedim BIOS pili filan olsun pinlerin bu kadar nasıl yamulduğunu anlamdım çok saçma gelmeye başladı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı