2 RAM'le görüntü gelmiyor

AnakondArda

Hectopat
Katılım
5 Eylül 2014
Mesajlar
28
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İşlemci yuvasındaki pinlerin birkaç tanesini yanlışlıkla yamulttuktan sonra iğne yardımıyla düzelttim fakat 1. RAM slotuna RAM taktığım zaman görüntü gelmiyor sadece 2. slottaki RAM'le geliyor işlemci yuvasından mı kaynaklanıyor bu sorun yoksa RAM slotu mu bozulmuş olabilir?
Not: 2 RAM'i de 2. slotta denedim RAM'lerde sorun yok.
 
RAM'leriniz birbiriyle uyumlu mu ?
Eğer uyumluysa büyük ihtimal 1. RAM soketinin işlemci ile iletişimde olan işlemci pini zarar görmüş olabilir.
 
Bilgisayarı sökmeden önce bir problem yoktu termal macun ve fanı değiştirelim derken başımıza iş açtık.
Hocam, büyük ihtimalle o pinler zarar gördü dediğim gibi. Keşke biraz daha dikkat edilseydi belli ki dalgınlığınıza gelip hızlı bir şekilde ayırmışsınız fanı.
RAM slotları işlemci soketiyle iletişim halindedir bir kaç ay önce bir arkadaşta soğutucuyu fazla sıktığı için işlemci soketten hafifçe kaymıştı bu yüzden RAM slotlarıyla iletişime geçemiyordu.
 
Geçmiş olsun hocam.

Sağ olasın 😢
Hocam, büyük ihtimalle o pinler zarar gördü dediğim gibi. Keşke biraz daha dikkat edilseydi belli ki dalgınlığınıza gelip hızlı bir şekilde ayırmışsınız fanı.
RAM slotları işlemci soketiyle iletişim halindedir birkaç ay önce bir arkadaşta soğutucuyu fazla sıktığı için işlemci soketten hafifçe kaymıştı bu yüzden RAM slotlarıyla iletişime geçemiyordu.

Ah be usta rahat battı derler ya nereden geldi de kalkıştım acele işe 1 haftadır o kadar huzursuzum ki şimdi yeni tek RAM'le açtım kullanmıyordum.
 
Aynı sorun benim de başıma gelmişti ama işlemci soketiyle alakalı bir durum değildi. 0 aldığım anakartta tek RAM çalışıyordu aynı slotta ayrı ayrı çalışan RAM'ler birlikte veya tek olarak diğer slotta çalışmıyordu. Anakartı iade edip başka yerden almıştım. Garantisi varsa şansınızı deneyin derim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı