2. sınıf 1. döneminde 2. sınıfın 2. dönemindeki dersler alınabilir mi?

Furkan_D

Kilopat
Sosyal Tayfı
Arkadaşlar merhaba, ne yapacağım konusunda çok kararsızım. Ondan dolayı sizlere danışmak istedim. Yatay geçiş yapacağımdan dolayı biraz önemli bir konu benim için.

1. sınıf bahar dönemindeyken Ek-1 madde ile yatay geçiş yaptım başka bir bölüme ve okula. Bazı dersleri de daha önce aldığım için muaf oldum ama şimdi 2. sınıfa geçtim ve 1. sınıf güz döneminden kalan birkaç dersim var, onları almam lazım ve kendi derslerim de olacak. AKTS yeter mi yetmez mi bilmiyorum ama 2. sınıf güz döneminde bazı dersleri almazsam 2. sınıfın 2. döneminde alabilir miyim?

Önerebileceginiz bir yöntem veyahut bir şey var mıdır? Konuyla ilgili bilgili arkadaşlardan fikir ve destek almak istiyorum.

Son düzenleme:
Kardeşim, okullar yıl değil de yarıyıl olarak değerlendirilir üniversitede.
Yani, ilk yarıyılın dersini (güz) ancak yine ilk yarıyıllarda alabilirsin; ikinci yarıyılın (bahar) dersini de ancak ikinci yarıyıllarda alabilirsin.

Örnek:
1. sınıf 1. dönem dersini, 2,3 ve 4. sınıfın 1. döneminde alabilirsin, ikinci döneminde alamazsın.

Arkadaşlar merhaba, kafamı oldukça karıştıran ve ne yapacağım konusunda çok kararsızım. Yatay geçiş yapacağımdan dolayı biraz önemli benim için.

1. sınıf bahar dönemindeyken Ek-1 madde ile yatay geçiş yaptım başka bir bölüme ve okula. Bazı dersleri de daha önce aldığım için muaf oldum ama şimdi 2. sınıfa geçtim ve 1. sınıftan kalan birkaç dersim var, onları almam lazım ve kendi derslerim de olacak. AKTS yeter mi yetmez mi bilmiyorum ama 2. sınıf güz döneminde bazı dersleri alamazsam 2. sınıfın 2. döneminde alabilir miyim?

Önerebileceginiz bir yöntem veyahut bir şey var mıdır? Ne yapacağım konusunda kafam oldukça karışık.
Tamamen fakültenin o dersleri bahar döneminde açıp açmayacağına bağlı. Eğer dersler bölümüne özel ise genelde açılmıyor. Birden fazla bölüm/fakülte tarafından alınan derslerin açılma ihtimali daha fazla. Çok kişinin kaldığı dersler de yine genelde iki dönem de açılıyor. Sorunun cevabını verebilecek tek kişi dersi açan fakülte.

Arkadaşlar merhaba, kafamı oldukça karıştıran ve ne yapacağım konusunda çok kararsızım. Yatay geçiş yapacağımdan dolayı biraz önemli benim için.

1. sınıf bahar dönemindeyken Ek-1 madde ile yatay geçiş yaptım başka bir bölüme ve okula. Bazı dersleri de daha önce aldığım için muaf oldum ama şimdi 2. sınıfa geçtim ve 1. sınıf güz döneminden kalan birkaç dersim var, onları almam lazım ve kendi derslerim de olacak. AKTS yeter mi yetmez mi bilmiyorum ama 2. sınıf güz döneminde bazı dersleri alamazsam 2. sınıfın 2. döneminde alabilir miyim?

Önerebileceginiz bir yöntem veyahut bir şey var mıdır? Ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum.
Yok kardeşim 3. sınıfın 1. döneminde alabilirsin o dersleri. Üniversitede üstten veya alttan ders alabilmek için o dönemde bulunman gerekiyor. Yani ders güz dönemi dersiyse sadece güz dönemi olduğun zaman, ders bahar dönemi dersiyse bahar döneminde olduğun zaman alabilirsin. Yani kısacası 3. sınıfın 1. dönemi alabilirsin.

Tamamen fakültenin o dersleri bahar döneminde açıp açmayacağına bağlı. Eğer dersler bölümüne özel ise genelde açılmıyor. Birden fazla bölüm/fakülte tarafından alınan derslerin açılma ihtimali daha fazla. Çok kişinin kaldığı dersler de yine genelde iki dönem de açılıyor. Sorunun cevabını verebilecek tek kişi dersi açan fakülte.
Güzel bir cevap olmuş, teşekkür ederim. Şimdi bizim fakültenin farklı bölümlerinin müfredatın baktım ve benim 1. sınıf güz döneminde alamadığım 1-2 dersi bahar döneminde görmüşler. Yani bizim bölümde 1. sınıf güzde o dersler varken onlar da bahar döneminde görmüşler. Standart birden fazla alınan bir ders sanırım çünkü birkaç bölüm bu 1-2 dersin müfredatında gördüm.

Kardeşim, okullar yıl değil de yarıyıl olarak değerlendirilir üniversitede.
Yani, ilk yarıyılın dersini (güz) ancak yine ilk yarıyıllarda alabilirsin; ikinci yarıyılın (bahar) dersini de ancak ikinci yarıyıllarda alabilirsin.

Örnek:
1. sınıf 1. dönem dersini, 2, 3 ve 4. sınıfın 1. döneminde alabilirsin ve ikinci döneminde alamazsın.
Ustam, 1. sınıf güz dönemindeki derslerden birkaç tanesi bahar döneminde de başka bölümler tarafından görülmüş, yani biz güz döneminde görürken onlar da bu dersi bahar döneminde işlemiş. Alttan alacağım dersler birkaç bölümde de bulunan zorunlu derslerden sanırım.

Yok kardeşim 3. sınıfın 1. döneminde alabilirsin o dersleri. Üniversitede üstten veya alttan ders alabilmek için o dönemde bulunman gerekiyor. Yani ders güz dönemi dersiyse sadece güz dönemi olduğun zaman, ders bahar dönemi dersiyse bahar döneminde olduğun zaman alabilirsin. Yani kısacası 3. sınıfın 1. dönemi alabilirsin.
Üst kısımda dersin güz ve bahar dönemindeki durumunu belirttim.

Ayrıca şu şekilde fotoğraf ileteyim. Alttaki müfredat başka bir bölümün müfredatı. 1. sınıf bahar dönemindeki ders, bizde de bu ders güz döneminde alınmış.
Screenshot_183.png
Screenshot_184.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı