2. sınıfta üniversiteyi dondurmak YKS çalışmak

Melez Baytar

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
baytar
Merhaba arkadaşlar bir veteriner fakültesinde 2. sınıfım. Bölümü seviyorum ama sınava hazırlanma sebebim hep tıp kazanmaktı. Beraber çalıştığım arkadaşım kazandı gitti ben ise bayağı düşük yaparak buraya girdim. Okul içinde arkadaşlıklarım iyiydi sırf bu yüzden keyifli bir üniversite hayatım var diye bölümden vazgeçmedim. Zamanla herkesle aram kötüleşti sınıfımdaki herkes eski sevgilim hakkımda iftira attı, tüm arkadaşlarım benim sözümü bile dinlemeden bir kadının sözüne inandılar. Diğer sınıftaki arkadaşlarım ile de bu arkadaşlarım yüzünden birçok kez onları karşıma aldım. Kısacası onlarla da aram kötü sınıfta yalnız kaldım. 1 aydır böyle. Okulum güzel gidiyor, dersleri seviyorum zaten tıp müfredatı ama zaten kötü bir üniversite hayatım var 7 ay da sınava vaktim var çalışırsam 20 bin civarları yapabilir miyim bilmiyorum okulu da dondurmak istiyorum bu bana 1 yıla mâl olacak ne yapmalıyım sizce? Dayanmalı miyim? Düzelir mi? Elbet arkadaş bulur muyum? Yoksa bu riske girmeye değer mi? Siz olsanız ne yapardınız?

Bence riske girmeye değmez. Çevren 7 ayda düzelebilir belki, kendini aklayabilirsin. Zor ama tekrar yks çalışmak bence daha daha zor. Değmez bence öyle yapmaya. Okulun da güzel gidiyormuş zaten.

Ama yok "ben çalışırım, çok daha iyisine gideceğime eminim, hepsine koyarım" diyorsan yks çalış tabii. Sınava 20k yapacak şekilde çalışmayacaksan hiç girme o topa.

Sebep sadece arkadaşlar ise gereksiz olur. Okul bittiğinde belki de bir daha görüşmeyeceksiniz bile. Kafaya takmaya gerek yok. Tıp okumak içinizde ukte kaldıysa bence o ukteyi bastırmaya çalışın. Veterinerlik zaten iyi bir bölüm. 1 yıl az değil. Şu anki bölümünüzden de memnunsunuz sanırsam. Devam etmek daha sağlıklı olacaktır.

Sebep sadece arkadaşlar ise gereksiz olur. Okul bittiğinde belki de bir daha görüşmeyeceksiniz bile. Kafaya takmaya gerek yok. Tıp okumak içinizde ukte kaldıysa bence o ukteyi bastırmaya çalışın. Veterinerlik zaten iyi bir bölüm. 1 yıl az değil. Şu anki bölümünüzden de memnunsunuz sanırsam. Devam etmek daha sağlıklı olacaktır.

Sınıftaki herkes ile aramızın kötü olması sıkıntı. Yalnız kalmak zor 1 aydır sınıfın içinde bazen okula gidesim bile gelmiyor dersleri sevip ders aralarında ne yapacağım diyorum.

Bence riske girmeye değmez. Çevren 7 ayda düzelebilir belki, kendini aklayabilirsin. Zor ama tekrar yks çalışmak bence daha daha zor. Değmez bence öyle yapmaya. Okulun da güzel gidiyormuş zaten.

Ama yok "ben çalışırım, çok daha iyisine gideceğime eminim, hepsine koyarım" diyorsan yks çalış tabii. Sınava 20k yapacak şekilde çalışmayacaksan hiç girme o topa.
Kendimi aklamam imkansız konuşmama bile izin vermediler dostum değillermiş onu öğrendim. Ama belki düzelebilir zamanla onu da bilmiyorum açıkçası sınava çalışsam yapabileceğim de belli değil kalmak daha iyi sanırsam.

Sınıftaki herkes ile aramızın kötü olması sıkıntı. Yalnız kalmak zor 1 aydır sınıfın içinde bazen okula gidesim bile gelmiyor dersleri sevip ders aralarında ne yapacağım diyorum.

Kendimi aklamam imkansız konuşmama bile izin vermediler dostum değillermiş onu öğrendim. Ama belki düzelebilir zamanla onu da bilmiyorum açıkçası sınava çalışsam yapabileceğim de belli değil kalmak daha iyi sanırsam.
Evet bence de kalmak daha iyi, biri kötüyse diğeri daha da kötü. Bu durumda az kötü olanı seçmek lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı