2. Slota RAM takınca PC açılmıyor

alwayshp

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Yaklaşık 5 ay önce satın aldığım anakart: MSI H170M PRO- VDH Intel H170 Soket 1151 DDR4 2133MHz VGA&DVI&HDMI Anakart - Vatan Bilgisayar

Bu anakartı 4 aydır sorunsuz kullanmaktayım. Ancak yaklaşık 3 hafta önce sürekli mavi ekran hatası aldım ve sorunu geçici olarak tek RAM kullanarak çözdüm. 2x4 olarak kullandığım RAM'ler şunlardı:

1.RAM:

2.RAM: Kingston HyperX Fury Black 8GB (2x4GB) DDR4 2400MHz CL15 Gaming (Oyuncu) Ram- HX424C15FBK2/8

HyperX RAM'in tek slotta da çalışmadığını fark ettim ve sorunun o RAM'de olduğunu düşünerek 3 gün önce yeni bir RAM satın aldım. Yeni aldığım RAM: Kıngston 4 Gb Ddr4 2400mhz Cl17 Ram Kvr24n17s6/4 - n11.com

Bu RAM'i de taktığımda bilgisayar açılmadı. Herhangi bir şekilde anakartın işlemciye yakın slotuna RAM taktığımda klavye ışıkları geliyor ancak monitöre görüntü ve mouse ışıkları gelmiyor. HyperX RAM hariç diğer RAM'ler tek başlarına kullanıldığında sistem sorunsuz çalışıyor. HyperX RAM ise ne Dual ne de tek başına çalıştırmıyor sistemi? Geriye bir tek RAM slotu arızası seçeneği kalıyor. Bu kadar kısa sürede anakartın RAM slotunun hiçbir şey yokken bozulması mümkün mü? Yoksa elimde bulunun 3 RAM'in birbiriyle uyumsuzluğu söz konusu olabilir mi? Çoğu kombinasyonu 2x4 olarak denedim ancak hiçbir şekilde sonuç alamadım. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Slot pinlerinden biri temas etmezse açılmıyor bilgisayar. Benim dizüstü makinede olmuştu. Pin plastik kaplamanın altında kalmış. Bu yüzden uzun süre tek slot kullanmıştım ve o slotu arızalı olarak görüyordum. Tesadüfen çözdüm sorunu.

Anakart alındığında bir süre çalıştı sorunsuz.Daha sonradan pinlerin plastik kaplamanın altına girme ihtimali var mıdır ? Sorun yüksek ihtimalle RAM slotu arızası gibi görünüyor.Garantiye başvurmak şart oldu:)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı