2 SSD nasıl birlikte kullanılabilir?

Gojo_Satoru6

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Netac SSD 480 GB
Anakart
Temel Kart Ürünü A320M PRO-VH PLUS (MS-7B07)
Merhaba. ben daha öncesinde 240 GB SSD kullanıyordum yetmediği için 480 GB Netac marka SSD aldım. format ve Windows 10 Pro kurdum. şu anda Netac marka olan SSD'yi kullanıyorum diğerini de kullanmak istiyorum ama arkadaşıma sorduğumda uğraşmak istemediği için 1'i yeter boş ver filan deyip geçiştiriyor. ikisini aynı anda nasıl kullanabilirim? şu anda bu bilgisayar kısmına gelince de gözükmüyor. ayılmış 240 GB SSD'ye tıkladığımda ise özelliklere geliyor ancak hiçbir şey yaptırmıyor. ne yapacağımı bilemedim.

1745691402547.png

Merhaba. ben daha öncesinde 240 GB SSD kullanıyordum yetmediği için 480 GB Netac marka SSD aldım. format ve Windows 10 Pro kurdum. şu anda Netac marka olan SSD'yi kullanıyorum diğerini de kullanmak istiyorum ama arkadaşıma sorduğumda uğraşmak istemediği için 1'i yeter boş ver filan deyip geçiştiriyor. ikisini aynı anda nasıl kullanabilirim? şu anda bu bilgisayar kısmına gelince de gözükmüyor. ayılmış 240 GB SSD'ye tıkladığımda ise özelliklere geliyor ancak hiçbir şey yaptırmıyor. ne yapacağımı bilemedim.

Eki Görüntüle 2478550
Disk 0'ın sağındaki mavi olanlara sağ tıkla "birim sil" de. Sonra bir tane ayrılamış kalacak. Ona sağ tıklayarak "yeni birim oluştur" de. Ondan sonrası setup kurar gibi zaten. Sadece ileri tuşuna basacaksın kendi halleder.

Disk 0'ın sağındaki mavi olanlara sağ tıkla "birim sil" de. Sonra bir tane ayrılamış kalacak. Ona sağ tıklayarak "yeni birim oluştur" de. Ondan sonrası setup kurar gibi zaten. Sadece ileri tuşuna basacaksın kendi halleder.

Sağ tıklayınca 2'sinde de yardım tuşu çıkıyor başka bir şey çıkmıyor.

Bu kısımda da o 240 GB SSD gözükmüyor.

Dosya Ekleri

• 1745692085181.png
    1745692085181.png
    34,7 KB · Görüntüleme: 8
Bu kısımda da o 240 GB SSD gözükmüyor.
Çok normal çünkü biçimlendirilmemiş. Dediğim şekilde yaparsan gözükecek.

Tamam neden sadece yardım seçeneği çıktığı aklıma geldi.

CMD'yi yönetici olarak çalıştır ve sırasıyla şu komutları gir.

Kod:
diskpart
list disk

Sonra fotoğrafı yolla buraya.

Çok normal çünkü biçimlendirilmemiş. Dediğim şekilde yaparsan gözükecek.

Tamam neden sadece yardım seçeneği çıktığı aklıma geldi.

CMD'yi yönetici olarak çalıştır ve sırasıyla şu komutları gir.

Kod:
diskpart
list disk

Sonra fotoğrafı yolla buraya.

Bunu mu yapmam lazım.

Dosya Ekleri

• 1745692393531.png
    1745692393531.png
    70,1 KB · Görüntüleme: 16

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri