2. SSD önerisi

paZZers

Kilopat
Makaleler
2
Merhaba.

MSI MPG X870e Anakart'ım var ve şu anda kullanmış olduğum Samsung 980 Pro SSD'si var. 1TB olan modeli. Bunu iki diske ayırdım (C-D) fakat bana daha fazla yer lazım.
Bu nedenden dolayı SSD tavsiyesi istiyorum.

1) Tavsiye sonrası iki SSD'den hangisi C diski için kullanılmalı?

2) Halihazırda gen 4 SSD var, diğer SSD gen 5 olarak mı alınmalı?

3) Bir de şunu merak ediyorum; C diski için depolama alanı fazla olan mı kullanılmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tarz yüksek SSD'lerde bu soruları düşünmek gereksiz.

1- İstediğinizi kullanın. Gen5 ile aralarında 2-3 saniye fark olacak. Asıl farkı dosya aktarırken görürsünüz sadece.

2- Bütçeniz Gen5'e uygunsa evet alınır.

3- Depolama alanının az veya fazla olması bir şeyi değiştirmiyor. 256 GB SSD ile 2TB SSD'nin değerleri aynı sadece 2TB olanın ömrü uzun oluyor.

Bütçeniz nedir?

Bütçeniz düşükse ve sadece depolama için kullanacaksaniz hard disk alabilirsiniz bütçeniz uyuyorsa 2 TB alabilirsiniz.

Tavsiye ettiğim SSD’ler:

Samsung 990 Pro (Gen 5, 1TB veya 2TB)
WD Black SN850X (Gen 4, 1TB veya 2TB)
990 Pro değil 980 Pro yazdım, ayrıca 980 Pro'ya Gen 5 değil, Gen 4 dedim zaten. :D

Bu tarz yüksek SSD'lerde bu soruları düşünmek gereksiz.

1- İstediğinizi kullanın. Gen5 ile aralarında 2-3 saniye fark olacak. Asıl farkı dosya aktarırken görürsünüz sadece.

2- Bütçeniz Gen5'e uygunsa evet alınır.

3- Depolama alanının az veya fazla olması bir şeyi değiştirmiyor. 256 GB SSD ile 2TB SSD'nin değerleri aynı sadece 2TB olanın ömrü uzun oluyor.

Bütçeniz nedir?
Bütçe 5-6k civarı.

Bütçe gen-5'e yetmiyor. 2TB Renegade veya 1 TB 990 Pro (bütçe artarsa 2 TB) alabilirsiniz.
Anladım. 980 Pro'nun (bende olan) veya 990 Pro'nun ikisi arasından hangisinin C diski için kullanılacağı fark etmiyor değil mi? Hazır 980'de windows yüklüyken onu bozmadan 990'ı ikinci SSD olarak kullanabilirim yani.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı