2. SSD tam performans nasıl kullanılır?

Hoyjur

Kilopat
Sistemimde 1 SSD (Windows Boot) 1HDD (data için) vardı. Uzun süre önce 2. bir SSD taktım. Her 2side SATA SSD. Bağlantılar düzgün yapıldı. Normal kullanabiliyorum fakat 2. SSD'nin yavaş olduğundan şüphelenip test yaptım gerçekten de HDD'den bile daha yavaş çalıştığını gördüm. Windows disk Manager'da bu disk görünüyor fakat BIOS görmüyor. Çok araştırma yaptım ama bir çözüm bulamadım. Bu 2. SSD'yi nasıl tam performans kullanabilirim?

Dosya Ekleri

• Untitled.png
    Untitled.png
    81,1 KB · Görüntüleme: 66
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemimde 1 SSD (Windows Boot) 1HDD (data için) vardı. Uzun süre önce 2. bir SSD taktım. Her 2side SATA SSD. Bağlantılar düzgün yapıldı. Normal kullanabiliyorum fakat 2. SSD'nin yavaş olduğundan şüphelenip test yaptım gerçekten de HDD'den bile daha yavaş çalıştığını gördüm. Windows disk Manager'da bu disk görünüyor fakat BIOS görmüyor. Çok araştırma yaptım ama bir çözüm bulamadım. Bu 2. SSD'yi nasıl tam performans kullanabilirim?

Windows içinde gözüküyorsa BIOS üzerinde de gözükür, belki siz yanlış bakıyorsunuzdur. Hız konusunda ise SSD'ler sabit disklerden hızlıdır evet ama asıl avantajları hızları değil tepki süreleridir. Sistem bir veriye erişmek istediğinde HDD'de bu olay SSD'ye göre bariz gecikmeli olur. Size tavsiyem ister HDD ister SSD olsun hiçbir zaman %60-70 doluluk oranını geçmeyin. Windows üzerinden TRIM özelliklerini kontrol edin, Technopat'ta buna dair bir makale ve bir video olacaktı. İyi günler dilerim.

@isimsizkahraman SSD Modeli 1.Samsung 750 Evo120, 2. Corsair Force LE 120.
@MEHMET TATLI Hayır yanlış bakmıyorum. Biosta görünmüyordu. Söylediklerinize az çok hakimim evet. Teslerde 1.SSD read/write 500mb/500mb civarında 2. SSD komik bir şekilde read/write 1mb nin altında idi. Sorunu çözdüm sata kablosunu anakart üzerinden diğer sokete taktım ve sorun çözüldü şu an 450-500mb civarı hıza yükseldi ve biosta görünür hale geldi çok garip bir şekilde =) Cevaplar için teşekkür ederim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı