2 SSD vs 1 SSD ve 1 HDD

SSD'ye vereceğiniz para ile yeni sistem toplarsınız ve aşırı gereksiz SSD bence ama konuyu okumaya üşendim ekstra bilgi verdim işte yani SSD fps arttırmaz HDD'yi hızlandırmak için bir yol söyleyeyim.
1. msconfig ayarlarını yapın
2. cache temizliği
3. defrag
4. bakım programları
ve devam ediyor sadece aklımdan geçenleri söyledim

Bunları yaparak SSD performansı alabileceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu 100 beygir bir arabayı bir iki ayar yapıp 200 beygir olarak kullanmak gibi. O zaman 200 beygir alıp bunu 400 beygire de çıkarabiliriz mantıken. SSD performansı HDD'den alınabilse SSD'ler piyasaya sürülmez kimse tercih etmez iki tıkta SSD performansı alırdı. Bakım programları başlangıca yük bindirir zaten HDD var bilgisayar yarım saatte açılıyor birde bakım programları indirirsek bittik biz.

Ama ben win7 64 bit kullanıyorum sistem imzadaki gibi çöp fakat 10 yıllık HDD ile 30 saniyede açılıyor ve bunu win 10 ya da 8.1 yapınca bu sayı çok daha azalıyor yani 20'nin altına dahi iniyor.

Ama ben win7 64 bit kullanıyorum sistem imzadaki gibi çöp fakat 10 yıllık HDD ile 30 saniyede açılıyor ve bunu win 10 ya da 8.1 yapınca bu sayı çok daha azalıyor yani 20'nin altına dahi iniyor.
Tek olay windows'un hızlı açılması ise yaptıklarınızı m2 ile uygular 5 saniyede açarız o zaman ne dersiniz . Kabul edin, m2 SSD'ler HDD'lerden çok daha güçlü aygıtlar.

Çok daha güçlüler zaten ama çok çok çok daha pahallılar.
Aslında verdiğim örneğe bakarsanız göreceksiniz pekte pahalı değil XPG bellekler Samsung 1 TB m2 NVMe SSD 2700 TL civarında iken bu SSD 1000 TL neredeyse QVO ile eşit fiyatı çok daha mantıklı QVO'dan. HDD konusunu konuşmaya bile gerek yok zamanla ölen, yavaş fakat büyük kapasiteye sahip diskler.

Depolama için kim gider 2700 TL verir ? 10 kat daha ucuzu varken?
Bence depolama için HDD daha iyi bir seçenek olur çünkü aşırı ekonomik ve depolama öyle önemli bir konu değil bence, yani fps ye etki filan etmiyor.

Sen hiç o HDD ile GTA Online girmeyi denedin mi? Watch Dogs 2 ya da..? Adamın ömrü biter öyle. Sırf oyun kurmak bir ömür zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…