2. SSD'ye macOS ve Windows aynı anda kurulabilir mi?

Tcoat

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar, Swift öğrenmek istiyorum. Mac almayı düşünüyorum. Ancak şu anki bilgisayarımı da bırakmak istemiyorum. Hem M.2 hem de SATA3 SSD'ye sahibim. Acaba SATA3 SSD'ye macOS kurup istediğimde macOS ile başlatabilir miyim? Eğer varsa bildiğiniz bir rehberi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

İşlemcim: i7 6700K.
Ekran kartım: GTX 1660.
Adata XPG SX6000 + SanDisk 500GB SATA3 SSD + 500 HDD.

Evet, yapabilirsin. OpenCore ile Hackintosh kurabilirsin.

Şu konuda da bu rehber kısmen Türkçeleştirilmiş.

Kurulumdan sonra da EFI dizinini SATA SSD'ye koyduğunda sorunsuz dual boot yapabilirsin.

Ekran kartınız uyumlu değil.

High Sierra deneyebilir. Tamamen uyumsuz değil.

Ek olarak Nvidia GTX1660 çalışmazsa, işlemcideki HD 530 grafik ile de görüntü alabilirsin. Bu durumda Big Sur kullanabilirsin, benim yaptığım gibi. 1050 ekran kartım var ama macOS için Intel kullanıyorum.

1622335159433.png

Son düzenleme:

High Sierra deneyebilir. Tamamen uyumsuz değil.

Ek olarak Nvidia GTX1660 çalışmazsa, işlemcideki HD 530 grafik ile de görüntü alabilirsin. Bu durumda Big Sur kullanabilirsin, benim yaptığım gibi. 1050 ekran kartım var ama Mac için Intel kullanıyorum.

Eki Görüntüle 1047399
Aynen zaten sadece xcode kullanacağım orada sorun değil o yüzden.
Evet, yapabilirsin. OpenCore ile Hackintosh kurabilirsin.

Şu konuda da bu rehber kısmen türkçeleştirilmiş.

Kurulumdan sonra da EFI dizinini SATA SSD'ye koyduğunda sorunsuz Dual Boot yapabilirsin.

Çok teşekkürler umarım istediğim gibi verim alabilirim de MacBook almak zorunda kalmam :)

Aynen zaten sadece xcode kullanacağım orada sorun değil o yüzden.
Amacın yazılım ise direkt Intel grafik ile Big Sur kurmanı öneririm. Big Sur ile beraber Xcode ve yazılım geliştirmede çok kolaylıklar geldi. Örneğin SwiftUI ile çok rahat geliştirme yapabilirsin. Bunlar Big Sur ile daha uyumlu çalışıyor.

Maalesef by işlemi yapmaktan vazgeçip macOS cihaz almaya karar verdim. Sorunum çözüldü konu kapanabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı