2 Tane GTX 980 Ekran Kartını Takınca İşlemci Desteği Nasıl Olur?

• Hocam şu konuya bir açıklık getirelim PCI-E 2.0 ile PCI-E 3.0 performans olarak %1 değişmektedir. PCI-E x16 ile PCI-E x8 arasında %50 performans kaybı bulunmaktadır. Yalnış hatırlamıyorsam SLİ özel anakartlar mevcut bunlarda her 2 slotta x16 hızında çalışmaktadır tam olarak hatırlamıyorum ismini.

PCI Express slotlarının 3.0 olmasını işlemci belirler. Günümüzdeki hemen hemen her işlemcide PCI Express 3.0 destekliyor zaten.

Aklıma takıldı. İşlemci ile ilgi PCI E. 3.0 ve 2.0 konusu. Ve birdek her işlemcide biraz ekran kartı özelliği var sanırım bu kendi içinde ekran kartı özelliğinin PCI E. serisi olamaz mı ? Yoksa Doğrudan Hariçi ekran kartı ile ilgiside var mı ? Hatalı konuştunuz gibime geliyor.
-----------------------------------------------------------------------------------------

Recep bey anakartlarda PCI E. 2.0 ve 3.0 arasında performans olarak %1 fark demişti. Söyle bir örnek verim. Ferrari bir araba 300'de gider, 50'de. Hacı Murat 120'de gider 50'de. Her iki arabayı 50 ile sürersen farkı anlmazsın. Tam gaz sürdüğünde bu farklar ortaya çıkar. Heralde arkadaşlarımız karıştırdılar.

Lütfen araştırmadan yorum yapmayın. %1 falan değil. %10' da değil.
Aşağıdaki Tabluyu inceleyebilirsin. En üstteki V1, V2 ve V3 PCI Exp. Numaraları.
Adsız.png

Lütfen bilgi verirken emin olarak bilgi veriniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Endülüs Özbay.Eski sistemimde Fx 8350 ve Asus M5A99 FX Pr0 R2 ile ASUS gtx 660 sli olarak iddialı bir performansı vardı.İ7 4790K ve MSİ Z97 Gaming 7 geçtiğimde performans ciddi olarak düştü.PCI Express destekleme veya boş kalan pci hatlarıyla ilgili olabilir mi?Fps oranlarında %10-30 arasında düşüşler oldu.ayrıca sistemin yük altında resetlenmesi, gpu overlock sonrasında kilitlenmeler oldu.Amd sistemde hiçbir sıkıntı yok iken daha üst bir sistemde bu sıkıntıları 1 aydır çözemedim.işletim sistemim win 8.1. nvida ve diğer tüm güncelleştirmeler yüklü.Teknopat sistem bakım da önerilen bakım programları harici extra program kurulu değil.çözüm önerilerini bekliyorum.Olmadı AMD yi istemesem de geri mi döneyim?.Şu an GAMİNG 7 anakart serviste.Eski anakartıma fx 6100 aldım.inanmazsın ama fps değerleri i7 ve gaming 7 den daha iyi.şaşırmamak elde değil....

Endülüs Özbay.şimdi tekrar Asus m5A fx 99 ile fx 6100 ü sli gtx660 ile denedim.bf 4 95-85 fps ultra.ve sorunsuz.....
ganing 7 ve i 74790K da bu rakamlar hayal....lütfen yardımını bekliyorum....

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı