2 tane mg966r Servo Motoru 18V İle Besleme

manrotten

Kilopat
Daha fazla  
Çeneden açılır kaskımı 2 adet MG966R ile otomatik açıp kapatmaya çalışıyorum.
Devrede:
1x IR alıcı verici
1x Arduino Nano
2x mg966r kullanıyorum.

Şu anlık servoları besleme kısmında tıkandım. 2 adet 9V pil ile servoları besleyebilir miyim? Servolarımın yanma ihtimali var mı?

Servoların maksimum torku 6V verildiği yazılı (4.8v-6v) AA pillerden 8 tane koyacak yer yok ve mantıksız.

Eğer 9V ile besleyemezsem başka nasıl alternatiflerim olabilir?

9V pillerle beslemen için datasheet de yazan amper değerini verebilecek pil lazım 500mA-900mA gerekiyor elindeki 9v luk pile bak eğer verebiliyorsa (Pillerin tanesi bu aralıkta vermeli) pilleri paralel takıp kullanabilirsin ama 9v direk arduino nano ya takılıyormu bilmiyorum.
Eğer yeterli değilse 18650 lityum pillerden kullanabilirsin hem şarj edebilme imkanın da olur, amper konusunda da sıkıntı çekeceğini sanmıyorum.

9V pillerle beslemen için datasheet de yazan amper değerini verebilecek pil lazım 500mA-900mA gerekiyor elindeki 9v luk pile bak eğer verebiliyorsa (Pillerin tanesi bu aralıkta vermeli) pilleri paralel takıp kullanabilirsin ama 9v direk arduino nano ya takılıyormu bilmiyorum.
Eğer yeterli değilse 18650 lityum pillerden kullanabilirsin hem şarj edebilme imkanın da olur, amper konusunda da sıkıntı çekeceğini sanmıyorum.

Nano ile servoları ayrı besleyeceğim.
500-900mA olayını anlayamadım. Net dahil hiç bir yerde mA-A bilgisine ulaşamadım.
9v piller mAh olarak çok düşük 18650 düşünmeye başladım iyice.
18650 lityumlar sorun çıkarmaz o vakit?

18650' lerin sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Volt olarak iyiler çekebileceğin amper miktarı da gayet iyi. Servolar için de yeterli voltajı sağlayabilirler. 2 adet pili seri bağlarsan yaklaşık 7.4 V elde edersin ki bu da servo için iyi bir miktar.

18650' lerin sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum. Volt olarak iyiler çekebileceğin amper miktarı da gayet iyi. Servolar için de yeterli voltajı sağlayabilirler. 2 adet pili seri bağlarsan yaklaşık 7.4 V elde edersin ki bu da servo için iyi bir miktar.

Teşekkürler yardımınız için.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı