2 Tane Sabit Diskin Görünmeme sorunu

omercanulkler

Hectopat
Daha fazla  
Daha önce 120GB Kingston SV300 model SSD'sinin yanı sıra eski model 200GB'lık bir sabit disk (HDD) kullanıyordum. (Bu zamanlarda bilgisayarda hiçbir sıkıntım yok). Daha sonra elime bir yerlerden 1TB'lık Seagate marka HDD geçti. Bunu bilgisayara (sata yoluyla) bağladım. İlk başlarda sorunsuz çalıştı hatta 60GB'a yakın dosya yedekledim.

Sorunum şu;

Bilgisayara bağlı olan disklerden sürekli birisi görünüyor. Yani normalde bilgisayarı açtığımda "Bilgisayar(ım)" a girdiğimde disk sürücüleri bölümünde bağlı olan tüm disklerin gözükmesi gerekirken Ya 200GB'lık eski HDD, ya da yeni aldığım 1TB'lık HDD görünüyor. İkisinin de görüldüğü zamanlara çok nadir rastladım.

Ayrıca SSD sayesinde yaklaşık 10 sn. de masaüstüne ulaştığım bilgisayar 90-100 sn aralığında açılmaya başladı. MSI Anakartın logosu göründükten 1 sn sonra kayboluyor (ki bu normal). daha sonra aynı ekran geliyor ve altta kare şeklinde bir boşluk oluşup Windows 10'un "yükleniyor" logosu dönüyor. Dediğim gibi 90 saniye sonra masaüstüne ulaşıyorum ve ulaştığımda da HDD lerden birinin mutlaka eksik olduğunu görüyorum.

Sorunu Yaşadığım PC'nin Özellikleri;

MSI H97 PC MATE (anakart)
CRİCUAL 4 GB 1600 MHz (bellek)
MSI R7370 2GB GAMİNG (ekran kartı)
İNTEL CORE İ34160 (işlemci)
EVEREST RHİNO 432 (Kasa)
KİNGSTON 120 GB sv300 (depolama-1)
MAXTOR 200 GB( depolama -2)
SEGATE 1 TB (depolama -3)

Master ya da slave ayarlarını yaptın mı acaba HDD baglar iken ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır. Öyle bir ayardan haberim yok.

Eski HDD'yi kullanma. Seagate de HDTUNE error scan testi yap.
Yaptım. Herhangi bir Bad Sektöre rastlamadim. Sağlık durumu her iki disk içinde normal.

Geç açılma sorununu sağlam bir format ve default bios ayarlariyla çözdüm. Tek sorun hala disklerden sürekli birinin görünmesi.( Genelde önceden de kullandığım eski HDD görünüyor. Kasa içindeki sata kablolarını felan değiştirdim sonuç aynı. Kafasina esince voltaji alıp çalışıyor, diger türlü hiç bir titreme ve ses yok diskte. Sadece SSD ve sorunlu gözüken HDD yi bağladım sonuç aynı. Bazen geliyor bazen gelmiyor.)

Sata çıkışlı HDD ye Master/Slave ayarı yapmak gerekli mi?

Bilgisayara sağ tıkla özellikler , disk yönetiminden görünmeyen diske harf ata.

Evet gerekli link verdim izle sana yardımcı olacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…