omercanulkler
Hectopat
Daha fazla
Daha önce 120GB Kingston SV300 model SSD'sinin yanı sıra eski model 200GB'lık bir sabit disk (HDD) kullanıyordum. (Bu zamanlarda bilgisayarda hiçbir sıkıntım yok). Daha sonra elime bir yerlerden 1TB'lık Seagate marka HDD geçti. Bunu bilgisayara (sata yoluyla) bağladım. İlk başlarda sorunsuz çalıştı hatta 60GB'a yakın dosya yedekledim.
Sorunum şu;
Bilgisayara bağlı olan disklerden sürekli birisi görünüyor. Yani normalde bilgisayarı açtığımda "Bilgisayar(ım)" a girdiğimde disk sürücüleri bölümünde bağlı olan tüm disklerin gözükmesi gerekirken Ya 200GB'lık eski HDD, ya da yeni aldığım 1TB'lık HDD görünüyor. İkisinin de görüldüğü zamanlara çok nadir rastladım.
Ayrıca SSD sayesinde yaklaşık 10 sn. de masaüstüne ulaştığım bilgisayar 90-100 sn aralığında açılmaya başladı. MSI Anakartın logosu göründükten 1 sn sonra kayboluyor (ki bu normal). daha sonra aynı ekran geliyor ve altta kare şeklinde bir boşluk oluşup Windows 10'un "yükleniyor" logosu dönüyor. Dediğim gibi 90 saniye sonra masaüstüne ulaşıyorum ve ulaştığımda da HDD lerden birinin mutlaka eksik olduğunu görüyorum.
Sorunu Yaşadığım PC'nin Özellikleri;
MSI H97 PC MATE (anakart)
CRİCUAL 4 GB 1600 MHz (bellek)
MSI R7370 2GB GAMİNG (ekran kartı)
İNTEL CORE İ34160 (işlemci)
EVEREST RHİNO 432 (Kasa)
KİNGSTON 120 GB sv300 (depolama-1)
MAXTOR 200 GB( depolama -2)
SEGATE 1 TB (depolama -3)
Sorunum şu;
Bilgisayara bağlı olan disklerden sürekli birisi görünüyor. Yani normalde bilgisayarı açtığımda "Bilgisayar(ım)" a girdiğimde disk sürücüleri bölümünde bağlı olan tüm disklerin gözükmesi gerekirken Ya 200GB'lık eski HDD, ya da yeni aldığım 1TB'lık HDD görünüyor. İkisinin de görüldüğü zamanlara çok nadir rastladım.
Ayrıca SSD sayesinde yaklaşık 10 sn. de masaüstüne ulaştığım bilgisayar 90-100 sn aralığında açılmaya başladı. MSI Anakartın logosu göründükten 1 sn sonra kayboluyor (ki bu normal). daha sonra aynı ekran geliyor ve altta kare şeklinde bir boşluk oluşup Windows 10'un "yükleniyor" logosu dönüyor. Dediğim gibi 90 saniye sonra masaüstüne ulaşıyorum ve ulaştığımda da HDD lerden birinin mutlaka eksik olduğunu görüyorum.
Sorunu Yaşadığım PC'nin Özellikleri;
MSI H97 PC MATE (anakart)
CRİCUAL 4 GB 1600 MHz (bellek)
MSI R7370 2GB GAMİNG (ekran kartı)
İNTEL CORE İ34160 (işlemci)
EVEREST RHİNO 432 (Kasa)
KİNGSTON 120 GB sv300 (depolama-1)
MAXTOR 200 GB( depolama -2)
SEGATE 1 TB (depolama -3)