İnceleme 2 yıllık Adata SU630 deneyimi

Yaklaşık 2 yıl önce bu SSD'yi sorunlarından habersiz almıştım ve 3 farklı cihazda kullandım. Günlük kullanımda pek sorun yaşamasamda çok yüksek sıcaklıklarda çalışıyordu. Genelde 50 derecelerde geziyordu ve en sıcak 63 derecede çalışıyordu. Açıkçası gözlerirme inanamadım. Masaüstü bilgisayarımda da maksimum 58-60 dereceyi gördüm.
Masaüstünde:

12345.PNG

Dizüstü bilgisayarda:

Capture (1).PNG

Ve isterseniz şimdi de 2 yıl boyunca kullanılmış Adata SU630 SSD'nin hız testine ve sağlık durumuna bakalım.

CrystalDiskMark_20220601115831.png

CrystalDiskInfo_20220601120218.png

Birkaç gün önce yeni bir bilgisayar topladım fakat SSD'ye 2 gündür işletim sistemi yükleyemiyorum. Ve dün gece yüklemeye çalışırken disk okuma hatası aldım. Satmayı düşünüyordum ve kronik sorunu olduğunu belirtmeme rağmen bu durumdaki bir SSD'yi satmayı doğru bulmadım ve ilanını kaldırdım/kapattım.

Bu SSD'nin fiyatı şu an (1 Haziran 2022 tarihinde) 499TL'den başlıyor:

Bu SSD'yi almaıyn, aldırmayın ve önermeyin. Alırsanız pişman olursunuz. Daha iyi modellere yönelmenizi öneririm. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ediyorum.

@DarKSaGaa @UtkuRS
Bilmeden ve yanlışlıkla su630 aldım.. Şimdi forumda dolanıyorum :)
İş baya kötüymüş.. Bu ssd hala elinizde mi acaba?
Bu konuda ssd hakkında araştırma yapıyorum bende.. O yüzden en ufak yardım faydalı olabilir..

@DarKSaGaa @UtkuRS
Bilmeden ve yanlışlıkla SU630 aldım. Şimdi forumda dolanıyorum :)
İş bayağı kötüymüş. Bu SSD hala elinizde mi acaba?
Bu konuda SSD hakkında araştırma yapıyorum bende. O yüzden en ufak yardım faydalı olabilir.

SSD'yi eski bir notebook cihazımı satarken alıcı isteği üzerine takmıştım, beraberinde elden çıkardım. İade etme şansınız varsa iade edin. Eğer şansınız yoksa da bozulana kadar kullanın.

@UtkuRS Bilgi için teşekkür ederim.. Çare yok, öyle olucak gibi ama bende güncel bir inceleme yazısı yazmayı planlıyorum.. Yakınlarda yazılmamış, piyasayı bir sallıyalım, 2025 yılındı hala aynı şirketin, aynı eziyeti diye 😅 Bir tane güncelleme bulamadım, o kadar ilgisiz bir şirket yani..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı