2 yıllık bilgisayar programcılığı okunur mu?

Mehmet_5445

Femtopat
2 yıllık bilgisayar programcılığı okumayı düşünüyorum iyi bir üniversitede puanı yüksek olan Cerrahpaşa var onu düşünüyorum sizce okunur mu? Önü açık mı? 12. sınıfım.

Girişimci kafaya sahipseniz okunur. YZ da ilerlediğine göre planını oluşturabilen öne çıkar.

Lisans okumaktansa Önlisans okumak daha avantajlı şuan. Lisans okuyanların çoğu iş bulamıyor veya bulduğu işte Önlisans okuyan kişi kadar maaş alıyor. 2 Yıllık Bilgisayar Programcılığı okuyup eğer bir şirkete girme bir planın varsa bir yerde işe başlayıp daha sonrasında DGS ile 2-3 yıl daha okuyup Lisans diploması alabilirsin.

2 yıllık bilgisayar programcılığı okumayı düşünüyorum iyi bir üniversitede puanı yüksek olan Cerrahpaşa var onu düşünüyorum sizce okunur mu? Önü açık mı? 12. sınıfım.

Kendini geliştirebilirsen okuyabilirsin ama yatayım dersen saçma bir bölüm ama kendimi geliştireyim diyorsan okunabilir çevre edinirsin en azından okulun bu katkısı olur

Lisans okumaktansa Önlisans okumak daha avantajlı şuan. Lisans okuyanların çoğu iş bulamıyor veya bulduğu işte Önlisans okuyan kişi kadar maaş alıyor. 2 Yıllık Bilgisayar Programcılığı okuyup eğer bir şirkete girme bir planın varsa bir yerde işe başlayıp daha sonrasında DGS ile 2-3 yıl daha okuyup Lisans diploması alabilirsin.

Durum tamamen tam tersi bu arada. 2 yıllık diplomanın yazılım sektöründe hiçbir karşılığı yok.

Yani
Kendini geliştirebilirsen okuyabilirsin ama yatayım dersen saçma bir bölüm ama kendimi geliştireyim diyorsan okunabilir çevre edinirsin en azından okulun bu katkısı olur
Yani kendimi geliştiririm hatta yazın eğer kazanırsam yazın gitmeden önce bi başlıcam onla alakalı konulara bakmaya videolar izliycem. Yani gitmek mantıklı önü açık bir bölğm değil mi?

Lisans okumaktansa ön lisans okumak daha avantajlı şu an. Lisans okuyanların çoğu iş bulamıyor veya bulduğu işte ön lisans okuyan kişi kadar maaş alıyor. 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyup eğer bir şirkete girme bir planın varsa bir yerde işe başlayıp daha sonrasında DGS ile 2-3 yıl daha okuyup lisans diploması alabilirsin.

Zaten 4 yıllık düşünüyorum şu an dediğiniz gibi sonradan DGS düşündüm bir ara ama kazanalım ilk önce full TYT çalışıp iyi üniversiteye gitmek ve kendimi geliştirmek.

Durum tamamen tam tersi bu arada. 2 yıllık diplomanın yazılım sektöründe hiçbir karşılığı yok.
Bazı 2 yıllıklar bazı 4 yıllıklardan daha avantajlı diye biliyorum ama yazılım sektöründe tam bilmiyorum araştırdım bazı yerlerde okunur diyolar dgs ile 4 yıllığa tamamlabilir diyolar.

Girişimci kafaya sahipseniz okunur. Yz da ilerlediğine göre planını oluşturabilen öne çıkar.

Yani yazın kazanırsam gitmeden önce bir bayağı bir video falan izlemeyi düşünüyorum konulara hakim olmayı düşünüyorum yzyla ile de öğrenip geliştirmek istiyorum kendimi.

Son düzenleme:
Yazılım sektöründe her zaman 4 yıllık diploma daha değerlidir, mühendislik diploması işe alımlarda büyük avantaj sağlar. Başka sektörlerde başka durumlar olabilir ancak yazılım sektöründe 2 yıllık diploma hiçbir işe yaramıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı