2 yıllık bilgisayar programcılığı vs denizcilik işletmeleri

Lari

Decapat
Katılım
18 Haziran 2023
Mesajlar
64
Çözümler
2
Merhaba EA 500k TYT 700k yaptım bu sene ve universiteye gitmeyi düşünüyorum. Aklımda 2 tane bölüm var. Zonguldak Bülent Ecevit üniversitesinde denizcilik işletmeleri tutuyor fakat bu bölüm Zonguldak'ta bana staj imkanı ve çevre verir mi onu bilmiyorum.

2. bölüm ise bilgisayar programcılıgı. Bitirdikten sonra DGS ile YBS okumak. Sizce hangisi mantıklı? Teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bana kalırsa iki seçenekte birbirinden oldukça alakasız seçenekler.

Birinci seçenek hakkında bir fikrim yok fakat ikinci seçenek için şunu söyleyebilirim ki Bilgisayar Programcılığı seçip DGS yoluyla YBS'ye geçmek oldukça zor ve seni yıpratacak bir iş. Tıpkı senin gibi bu yolu deneyen bir sürü kişi var ve DGS yoluyla bölüme girenler için kontenjan sayısı çok düşük oluyor. Yani YBS'ye girebilmen için çok fazla çalışman lazım. Bu yolu deneyipte YBS veya Bilgisayar Mühendisliğine giremeyen çok fazla kişi var.

Bir de hayatının geri kalanını masa başında bir iş ile mi geçireceksin yoksa denizlerde mi, biraz bunu da düşünüp öyle karar vermeni tavsiye ederim. Sonuçta vereceğin bu kararlar senin gelecekte yapacağın mesleği belirleyecek. İyi düşün. Yolun açık olsun.
 
Ben bilgisayar programcılığı mezunuyum ve sana bolum hakkında kısaca bir bilgi vereyim;
Dersler genelde boş geçti Java'da alt tarafı bir toplama işlemi için koca bir dönemi heba ettik genelde dersler tamamen temel bu sekilde geçiyor ben bilgisayar programcılığı mezunuyum dedıgınde aslında 3 4 tane dılde YT'den acacagın yarım saatlik videoyu izlemenle eş değer bir birikimde oluyosun ama boş zamanın cok, bunları ıyı degerlendırırsen cok guzel yerlere gıdersın network olarak alanın genişler bu konuda deneyımlı ınsanlarla görüşme ve konusma fırsatın olur. İş konusunda da çoğu yerde iş bulabilirsin ama kovalaman lazım tanıdıgım ve gordugum cogu yerde bu bölümü okumuş insanlar çalışıyor.

Ben mesela su anda bir gıda şirketinin bilgi işleminde çalışıyorum ama bu biraz da benim şansıma gelişen bir olaydı yoksa iş konusunda da çok fazla çaba ve emek isteyen bir alan.

Vee ek olarak çok fazla mezun var bu konuda cidden çok buyuk bir yarışın içinde oluyosun ve dogrudan mühendislere rakipsin çok çabalaman lazım.
 
Bana kalırsa iki seçenekte birbirinden oldukça alakasız seçenekler.

Birinci seçenek hakkında bir fikrim yok fakat ikinci seçenek için şunu söyleyebilirim ki bilgisayar programcılığı seçip DGS yoluyla YBS'ye geçmek oldukça zor ve seni yıpratacak bir iş. Tıpkı senin gibi bu yolu deneyen bir sürü kişi var ve DGS yoluyla bölüme girenler için kontenjan sayısı çok düşük oluyor. Yani YBS'ye girebilmen için çok fazla çalışman lazım. Bu yolu deneyipte YBS veya bilgisayar mühendisliğine giremeyen çok fazla kişi var.

Bir de hayatının geri kalanını masa başında bir iş ile mi geçireceksin yoksa denizlerde mi, biraz bunu da düşünüp öyle karar vermeni tavsiye ederim. Sonuçta vereceğin bu kararlar senin gelecekte yapacağın mesleği belirleyecek. İyi düşün. Yolun açık olsun.

Yorumun için teşekkür ederim hocam. Başka bir bölüm önerin var mı 700k sıralama bandında?
 
Başka yok hocam ben 13 tane bilgisayar programcılığı yazmıştım :D
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı