2 yıllık bölüm vs. mezuna kalmak

Hocam aslında elektronik teknolojisi tercih edip DGS ile elektrik-elektronik mühendisliğine geçmek istiyorum.

Hocam tüm arkadaşlarım böyle diyordu hiçbiri geçiş yapamadı DGS YKS'den daha zor.

Zor ama hocam üniversite fazla 35 net yapsam orta seviye bir üniversiteye yerleşirim muhtemelen.

Hocam gidin YKS kasın 2. yılın sonunda DGS'yi kazansanız bile tekrardan 4 yıl okuyacaksınız yani millet 4 senede bitiriyorken siz 2+4 yıl okuyacaksınız tabii ki sınavı kazanabilirseniz.

Hocam gidin YKS kasın 2. yılın sonunda DGS'yi kazansanız bile tekrardan 4 yıl okuyacaksınız yani millet 4 senede bitiriyorken siz 2+4 yıl okuyacaksınız tabii ki sınavı kazanabilirseniz.

Hocam benim kendime güvenim tam DGS YKS'den kolay ama kontenjanlar az bu yıl mezuna bırakmak istemiyorum 2 yıllık bir bölüm yazıp gideceğim. En kötü ihtimal fazla ders saydıramazsam +3 yıl okurum.

4 yıl okumaz. Ders saydırabilir. Bölüme göre değişmekle birlikte 2 veya 3 yıl daha okuyabilir.

Hocam bazı ünivesiteler geçiş yapıldığında muafiyetlerde sıkıntı yapabiliyormuş en iyi ihtimalle de +3 yıl gözüküyor.

Hocam benim kendime güvenim tam DGS YKS'den kolay ama kontenjanlar az bu yıl mezuna bırakmak istemiyorum 2 yıllık bir bölüm yazıp gideceğim. En kötü ihtimal fazla ders saydıramazsam +3 yıl okurum.

Sizin tercihiniz hocam umarım pişman olmazsınız.

Hocam bazı ünivesiteler geçiş yapıldığında muafiyetlerde sıkıntı yapabiliyormuş en iyi ihtimalle de +3 yıl gözüküyor.

Sıkıntı yok hocam okurum. 2+4 yapsamda bu yıl 700k sıralama yapıp gitmem lazım mezuna bırakacak psikolojim yok.

Dostum şöyle bir bakınca 20-25 net oldukça düşük sayılar. Çalışmayı da sevmediğini belirttin. Demem o ki önünde kalan az bir sürede bir asıl ve sınavdan sonra ki durumuna göre kararını ver mezuna kalıp da çalışmayacaksan tercih yapmanı tavsiye ederim.

Hocam zaten 1 milyon sıralamada yapsam tercih yapıp 2 yıllık elektronik teknolojisi yazarım bu yıl mezuna kalmaya niyetim yok.

@Yunus Emre01

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…