2 yıllık bölüm vs. mezuna kalmak

Mezuna kalırsanız bu vakti nasıl değerlendireceğinize bağlı.

Hocam kendimi sıkmadığım sürece ders çalışan bir insan değilim yani kestiremiyorum ya mezuna kalıp çalışamazsam o yüzdende bu yıl 700k sıralama yapıp TYT'de gitmek istiyorum.

Gerçekten 13 günde TYT halledebilme gibi bir şansın olduğunu düşünmüyorum. Son 13 günde 7/24 TYT çalışsan bile 2 yıllık bölümlerin en aşağı puanlılarına yerleşebilirsin.

Hocam şu an zaten 20-25 net geliyor hedefim 40 net yapmak kalan süreçte 0 değilim yani.

Hocam kendimi sıkmadığım sürece ders çalışan bir insan değilim yani kestiremiyorum ya mezuna kalıp çalışamazsam o yüzdende bu yıl 700k sıralama yapıp TYT'de gitmek istiyorum.
Dostum 40 net de çok düşük çalışacağını düşünüyorsan kal mezuna yazın bi işe de girersin zorluğu görünce otomatik çalışmaya başlarsın diye düşünüyorum.

Dünya genelinde önlisans mezunlarının daha kısa sürede ve daha fazla sayıda istihdam edildiği görülmüştür. Eğer mesleğinize sahip çıkarsanız o da size sahip çıkar. Sektörün içinde olan bir Meslek Yüksekokulu ile doğru tercih yapabilir ve önlisans ile de güzel yerlere gelebilirsiniz. Ülkemizde her alanda mühendise ihtiyaç olmadığı halde sırf herkes mühendis oldu diye teknisyenin dahi yapacağı işe mühendis istihdam edilmektedir. Ondan sonra da ben mühendisim, bu işi niye yapıyorum diye hayıflanıyorlar.

Hayatımın başındayım ama birçok kez bu meseleyi yorumlamak için yeterince bilişim sistemleri ve yağ pası bir arada gördüm. İnanız ki; burada size "önlisanstan hayır gelmez" diyenlerin çoğu meseleye çok uzak.

Hatta DGS ile tamamlamaya dahi çalışmayınız, iş sahibi olmaya bakınız. Gerek yok, hayatınızda çok şey değişmeyecek, vakit harcamaya değmez.

Kısacası mesleğinize sahip çıkarsanız ön lisans sizi hedefinize götürür, sahip çıkmazsanız yüksek lisans bile sizi hiçbir yere götürmez.

Son düzenleme:
Hocam aslında elektrik-elektronik mühendisliği puanları o kadarda yüksek değil dgs'de.

@LeFeyn

Dosya Ekleri

• dgs eem.png
    dgs eem.png
    213,3 KB · Görüntüleme: 67

Technopat Haberler

Geri
Yukarı