2 yıllık bölüm yazmak mantıklı mı?

Yer
Selim
Daha fazla  
Meslek
Selim
Arkadaşlar bu sene 2 yıllık bölüm yazıp onu ileride 4 yıllığa DGS ile tamamlamayı düşünüyorum.
Ben 2024 mezunuyum ve 11-12. sınıflar dahil olmak üzere mezun senemde de hiç ders çalışmadım sadece son 20 gün ders çalıştım o da 40'larda olan TYT netimi 68.5'a 5 falan olan AYT netimi de 17.75'e çıkarabildim bu seneki YKS'de.
TYT netim fena olmada AYT'de sıfır bilgimden dolayı kısa sürede bunu yapabildim en fazla.
Tahmini sayısal sıralamam 200-250k arası gelecek sanırsam. Açıkçası Pamukkale'ya da Konya Teknik Üniversitesi'ni çok istiyordum fakat oralar artık imkansız denebilir. Makine mühendisliği yazacağım.
Kötü bir üniversite de bu bölümü yazmaktansa daha iyi bir yer nasıl olur diye aklıma takıldı, Marmara Üniversitesi'nin makine bölümünü yazmaya sanırsam TYT puanım aşağı yukarı yetecek gibi duruyor oradan da DGS ile Marmara makine mühendisliğine geçersem diplomamda güzel bir üniversite yer alır hem de eğitim açısından kalitesi olur diye düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? DGS sınavına zor diyenler olmuştu başka konulara baktım, şu an da sadece 2021 DGS sınavına göz gezdirdim orada da aslında soruların hepsi basit duruyor yapılır gözüktü gözüme.

Arkadaşlar bu sene 2 yıllık bölüm yazıp onu ileride 4 yıllığa DGS ile tamamlamayı düşünüyorum.
Ben 2024 mezunuyum ve 11-12. sınıflar dahil olmak üzere mezun senemde de hiç ders çalışmadım sadece son 20 gün ders çalıştım o da 40'larda olan TYT netimi 68.5'a 5 falan olan AYT netimi de 17.75'e çıkarabildim bu seneki YKS'de.
TYT netim fena olmada AYT'de sıfır bilgimden dolayı kısa sürede bunu yapabildim en fazla.
Tahmini sayısal sıralamam 200-250k arası gelecek sanırsam. Açıkçası Pamukkale'ya da Konya Teknik Üniversitesi'ni çok istiyordum fakat oralar artık imkansız denebilir. Makine mühendisliği yazacağım.
Kötü bir üniversite de bu bölümü yazmaktansa daha iyi bir yer nasıl olur diye aklıma takıldı, Marmara Üniversitesi'nin makine bölümünü yazmaya sanırsam TYT puanım aşağı yukarı yetecek gibi duruyor oradan da DGS ile Marmara makine mühendisliğine geçersem diplomamda güzel bir üniversite yer alır hem de eğitim açısından kalitesi olur diye düşünüyorum. Sizce mantıklı mı? DGS sınavına zor diyenler olmuştu başka konulara baktım, şu an da sadece 2021 DGS sınavına göz gezdirdim orada da aslında soruların hepsi basit duruyor yapılır gözüktü gözüme.
DGS de zor olan kısım kontenjan azlığı ve çok fazla kişi DGS için 2 yıllıklara girmesi.cok fazla rakip var

Evet ama yapılamayacak sorulara benzemiyor, sorular kolay duruyor açıkçası çalışırsam matematiği fulleyebilirim bence.

3 saat sanırsam, TYT'dekine yakın çok fark yok.
Sorun orada o soruları herkes yapabiliyor. Ve kontenjan az her üniversite anca 1 kişilik boş açıyor. Önceden her üniversite 7-8 e kadar kontenjan acabiliyordu.kontenjanlar çok fazla azaldı,sınav kolay ve rakip çok fazla. ayrıca DGS ile hangi üniversiteye gidersen git derslerinin çoğunu saymiyorlar ve bunun sonucunda 1. Sınıftan tekrar başlamış oluyorsun. 2 sene önceden 4 sene de buradan desen yaklaşık 6 yıl okumuş oluyorsun.

Sorun orada o soruları herkes yapabiliyor. Ve kontenjan az her üniversite anca 1 kişilik boş açıyor. Önceden her üniversite 7-8 e kadar kontenjan acabiliyordu.kontenjanlar çok fazla azaldı,sınav kolay ve rakip çok fazla. ayrıca DGS ile hangi üniversiteye gidersen git derslerinin çoğunu saymiyorlar ve bunun sonucunda 1. Sınıftan tekrar başlamış oluyorsun. 2 sene önceden 4 sene de buradan desen yaklaşık 6 yıl okumuş oluyorsun.
Ben 2 yıllığı okurum yüksek ortalama yaparım ve 2. Senede sürekli ders calisip DGS ile güzel üniversiteye giderim ve o üniversitenin o bölümünü tekrar baştan okurum diyorsan o senin kararın. Yapabilirim diyorsan karar senindir. Şahsen ben yks ye bile doğru düzgün çalışmadım 2 yıllık gitsem de DGS ye yine çalışmam dedim onun yerine 4 senelik gittim.

1 sene mezuna bırakma şansın varsa ve gerçekten çalışabililirsen bırakman daha iyi. Son 20 günde 0 bilgiyle çalışıpta bu kadar net artışı gerçekten güzel geldi bana.

Son düzenleme:
Sorun orada o soruları herkes yapabiliyor. Ve kontenjan az her üniversite anca 1 kişilik boş açıyor. Önceden her üniversite 7-8'e kadar kontenjan acabiliyordu. Kontenjanlar çok fazla azaldı, sınav kolay ve rakip çok fazla. Ayrıca DGS ile hangi üniversiteye gidersen git derslerinin çoğunu saymiyorlar ve bunun sonucunda 1. sınıftan tekrar başlamış oluyorsun. 2 sene önceden 4 sene de buradan desen yaklaşık 6 yıl okumuş oluyorsun.

Ben 2 yıllığı okurum yüksek ortalama yaparım ve 2. senede sürekli ders calisip DGS ile güzel üniversiteye giderim ve o üniversitenin o bölümünü tekrar baştan okurum diyorsan o senin kararın. Yapabilirim diyorsan karar senindir. Şahsen ben YKS'ye bile doğru düzgün çalışmadım 2 yıllık gitsem de DGS'ye yine çalışmam dedim onun yerine 4 senelik gittim.

1 sene mezuna bırakma şansın varsa ve gerçekten çalışabililirsen bırakman daha iyi. Son 20 günde 0 bilgiyle çalışıpta bu kadar net artışı gerçekten güzel geldi bana.

Ya 50 matematik sorusunda en fazla 4-5 yanlış yapsam Türkçeden de 30 net yaparım diye düşünüyorum bunu yapabilirsem çok iyi bir üniversite geliyor puan hesaplama sitelerine göre, kontenjan azalsa da yapılamaz bir puan değil gibi.
Mezuna kalsam 5 yıl sürmüş olacak, DGS yapacak olursam 5.5-6 sene sürecek sanırsam eğitim hayatım. Ama ileride teknik bilgimin olması iş hayatımda ile yarar diye düşünüyordum.
Ben mezuna kalmayı istiyorum açıkçası ama ailem kalma diyor, şimdi 4 yıllık kötü bir üniversite yazsam yatay geçişte işim daha zor olacak bence DGS'e göre.

3 saat değil 135dk.

Evet öyleymiş yanlış görmüşüm.

Ya 50 matematik sorusunda en fazla 4-5 yanlış yapsam Türkçeden de 30 net yaparım diye düşünüyorum bunu yapabilirsem çok iyi bir üniversite geliyor puan hesaplama sitelerine göre, kontenjan azalsa da yapılamaz bir puan değil gibi.
Mezuna kalsam 5 yıl sürmüş olacak, DGS yapacak olursam 5.5-6 sene sürecek sanırsam eğitim hayatım. Ama ileride teknik bilgimin olması iş hayatımda ile yarar diye düşünüyordum.
Ben mezuna kalmayı istiyorum açıkçası ama ailem kalma diyor, şimdi 4 yıllık kötü bir üniversite yazsam yatay geçişte işim daha zor olacak bence DGS'e göre.

Evet öyleymiş yanlış görmüşüm.
En son Karar sizindir.Sonucta herkesin farklı farklı planları vardır.Yatay geçiş en son düşünülecek şeydir. Eğer DGS ye karar verirseniz 2 senenin ortalamasini en yüksek seviyede tutun.

Bana ön lisans için makine bölümünü yazmaktansa uçak teknolojisi bölümünü yazmak daha mantıklı geldi, o yüzden kararımı değiştirdim. TYT puanım 397 o yüzden ya Türk hava Kurumu'nun Ankara şubesini yazacağım ya da Ege Üniversitesi'ni yazacağım. Uçak teknolojisi hem DGS yapamayıp kalırsam da iş imkanı olarak iyi olur diye düşünüyorum hem de DGS ile geçebileceğim güzel yerler var. Uçak mühendisliği, uzay mühendisliği ve makine mühendislikleri beğendiklerim arasında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı