2 yıllık bölümler okumaya değer mi?

Özet: Bence hayır.

İleride 4 yıllığa tamamlamanın hayal olduğunu düşünüyorum. Çünkü 4 yıllığı yapabilecek kapasiteye sahip adamın başta 4 yıllık kazanamaması için bir sebep göremiyorum.
Kendinizi kandırmaya devam edebilir, veya çalışıp 4 yıllık kazanabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Testi yaptım.

4 yıllık bölümler bile mezun olduğunda zor iş buluyor. Sen 2 yıllık diploma ile zor bulursun. Ben senin yerinde olsam 2 yıllık okumak yerine çalışmaya başlardım. Hem hayata erken başlar hem de ailemin parasını boşa harcamazdım.

Dersleri ne açıdan zorlar? Biraz açabilir misiniz konuyu?
"Zorlanmak" konusunu biraz açabilir misiniz? Mesela açık lise mezunu birisi 2 yıllık elektrik bölümüne girse, lisede atölye dersleri görmedi diye sıkıntı mı çeker?

Hangi üniversitede hangi bölümü seçeceğinize göre değişen bir durum. Şu ekonomik şartlarda bazen 4 yıl oyalanmak yerine 2 yıl sonra iş hayatına atılmak daha mantıklı olabiliyor.

Mesleki ve Teknik Lisesi Bilişim mezunuyum. Geçen sene istediğim animasyon bölümünü tutturamadım, bu yüzden bu sene tekrar girme kararı aldım fakat bu yıl 2 yıllık Lojistik bölümünü de tercih listeme ekleyeceğim.

Derslerde zorlanma kısmı kısmen doğru ben Anadolu Lisesi mezunuydum 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı okurken millet genelde meslek lisesi çıkışlı olduğu için çoğu şeyi aşağı yukarı biliyorlardı hocalarda bu yüzden bazı konuları yüzeysel anlatıyorlardı ben de bazen anlamakta zorlanıyordum. 2 yıllık bölüm okunabilir ben okudum ilk başlarda pişman olmuştum ama şimdi pişman degilim iş buldum şu an yurt dışında çalışıyorum yani Türkiye de iş bulmakta zorlanabilirsiniz ama yurt dışında o kadar zorlanmazsınız.

Kaç k yaptın sayısal EA?

Matematik dersinde limit türev integral görmüş müydünüz hocam? Bu arada tebrikler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…