2 yıllık elektrik teknisyeni olunca Almanya alır mı?

Bu konuda size katılmıyorum, kimse doğmadan önce hayatını kendi seçmiyor ancak büyüdükçe kendi hayatını güzelleştirmek insanların kendisine bağlıdır. %52'lik bir kesimin tercihi bu ise diğer %48'lik kesim istediğini yapmakta özgürdür ki buna başka ülkeye yerleşmek de dahil. %52'lik cahil bir kesimin %48'lik bilgili ve hayatını kendine bir şeyler katmaya adamış kişilerin kaderini belirlemeye de hakkı yoktur.
Bu konuda haklısınız. Ama vatan söz konusu burada. Böyle düşünmek gerek bir de.
 
Evet bugünden sonra bir karar aldım bu karar ise yurt dışına gidip bir daha Türkiye denen bu ülkeye gelmemek sizce 14 yaşındayım şimdi çıkıp orada meslek sahibi olabilir miyim? Yoksa elektrik teknisyeni olduktan sonra mı gitmeliyim eğer olur ki elektrik teknisyeni oldum vatandaşlık verirler mi? Teşekkürler.
Öncelikle 2 yıllık elektrik bölümü okuyunca teknisyen değil tekniker olursun. Teknisyenlik lise düzeyinde veya eğitim almadan sektörde çalışarak kazanılan ünvandır, teknikerlik ise 2 yıllık eğitim alarak kazanılır.

Diğer yandan soruna gelince, Almanya şuan telekomünikasyon alanında tekniker alımı yapıyor (A2 düzeyinde Almanca şartıyla). Fiber ve bakır sistemlerde tecrübeli olanlar için fırsatlar var. Senin öğrenimini tamamlayacağın zamana işler ne olur bilinmez ama teknoloji üzerinden kendini geliştirirsen Almanya gibi ara eleman ihtiyacı fazla olan ülkelerde her zaman iş bulabilirsin.
 
Bu konuda haklısınız. Ama vatan söz konusu burada. Böyle düşünmek gerek bir de.
Açıkçası Atatürk'ün gençliğe hitabesini okumadan yetişen bir kesim varsa o da %52 ile seçimi kazandıran kesimdir. Okuyan insan gidip de 13 milyon mülteciyi ülkesine işgal etme izni veren birine oy vermezdi. Gerçi burada işin ucuna ilkokul ve ortaokul mezunlarının oy kullanma hakkına sahip olması da devreye giriyor. Neresinden baksanız tutarsız bir iş, bu ülkenin geleceği hızla türeyen mülteciler ile belirlenmemeliydi.
 
Emin olun bu ülkeyi terk etmek istemezdim ama başka çare yok gibi duruyor ülkenin durumu ortada mültecilerle yaşamak istemiyorum ülke gerçekten mültecilerle dolacak ilk fırsatta gideceğim.

Konu kapanabilir.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı