2 yıllık Kaspersky Total Security tecrübesinden sonra BitDefender Total Security'e geçiş tecrübesi

Makaleler
3
Yer
Samsun
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Case: Xigmatek Venom X | MBO: Asus TUF B450-PRO GAMING | CPU: AMD Ryzen™ 5 3600X , @ 3.8GHz | CPU Cooler: Stock | RAM: Crucial 16GB (2x8GB) Ballistix Sport LT Gray DDR4 @ 3000MHz | GPU: ASUS RADEON™ RX 5700XT 8GB GDDR6 @ 1905 MHz 256-bit | PSU: XIGMATEK X-POWER 650W 80+ | SSD: Kingston 480GB HyperX Fury 3D | M.2 SSD : 1 WD 240GB Sata Green M.2 SSD | Display: AOC Q3279VWFD8 |
Meslek
Üniversite Öğrencisi
Merhaba, dün 2 yılın sonunda Kaspersky Total Security aboneliğim sonra erdi. Neden bilmiyorum ama farklı bir şey denemek istedim bunun dışında ise deneme üyeliği kullanıp da bildirimler ile taciz edilmemek için direkt olarak 3 yıllık Bitdefender Total Security aldım. Kaspersky'dan Bitdefender'e geçiş benim için oldukça zorlu oldu şimdi gelelim bu geçiş sürecinde başıma gelenlere. Bitdefender'in sitesinde sözde pakette Password Manager olduğu yazılmış fakat sanırım şu küçük yazılardan birine sadece 3 ay için geçerli diye bir şey yazmışlar. 3 ay sonrasında ise ilk yıl 20$ sonraki yıl ise 30$ ücret vermek zorundasınız. Buda oldukça sinir bozucu bir olay. Eğer 20$ vermek istemiyorsanız Bitdefender Total Security'de bulunan Wallet (Cüzdan) adında yerleşik bir sistem var. Bunu rahatlıkla kullanabilirsiniz fakat bunun en büyük sıkıntısı sadece bilgisayarda çalışıyor IOS ve Android desteği yok. Her şeyi geçtim 30$ ise oldukça büyük bir meblağ zira bu fiyata her şey dahil Kaspersky paketi alabiliyorsunuz. Bunun dışında aynı olayı pakette bulunan VPN için yapmışlar sözde sınırsız olması gerekiyordu fakat sadece ilk hafta için geçerliymiş ilk haftadan sonra kotanız günlük 200mb'a düşüyormuş. Sınırsız VPN için ise yıllık 200TL ödeme istiyorlar.

Satın alımı tamamladıktan sonra Bitdefender Central üzerinde gezinmeye başladım. Gerçekten aşırı sinir oldum çünkü site üzerinde nereye tıklasam sizden para almak için farklı bir teklif sunuyorlar. Örnek vermek gerekirse internet üzerinde bulunan kimliğinizi gizlemek mi istiyorsunuz hemen bize aylık 20$ ödeme yapın ve kişisel bilginizin internet'te düşmesini engelleyelim. Bitti mi tabii ki de bitmedi. Başka bir yere tıkladım bu sefer bura da bilgisayarınıza virüs mü bulaştı 20$ verin ve sizin için temizleyelim reklamı.

Yaşadığım en büyük sorun ise Kaspersky Password Manager'i Bitdefender Total Security'e aktarmak oldu. Her ne kadar denesemde iki sisteminde veri tutuş şekli farklı olduğundan şifrelerimi geçiremedim. Bitdefender'in sitesinde geçirme yöntemi yer alıyor fakat anladığım kadarıyla orada bulunan makale eski kaspersky için geçerliydi. Uzun saatler sonunda çözüme ulaşamayınca iş başa geçti diyerek tek tek elimle kopyala yapıştır şeklinde tüm hesaplarımı Bitdefender Password Manager'e geçirdim.

Uzun uğraşlar sonucunda her şeyi kusursuz bir şekilde halledebildim. Neden bilmiyorum ama ara yüz gerçekten kullanışlı geldi her şey basite indirgenmiş. Yine de insan Kaspersky kadar detaylı bir menü yapılmasını bekliyordu çünkü ciddi anlamda kaspersky'da a'dan z'ye her şeyi ayarlaya biliyordunuz.

Bunun dışında ise Bitdefender'in Password Manager'i arada sırada siz şifre kaydetmeye çalışırken kendi kendine kapanıyor ve size tüm bilgileri baştan yazmak zorunda bırakıyor. Bu konu ile alakalı ise çalışmalarının devam ettiğini daha stabil hale getirmeye çalıştıklarını okudum. Web sitelerinde girilen parolaları ise sorunsuz bir şekilde yakalayıp giriş bilgilerini ise sorunsuz şekilde doldurabiliyor.

Sorun Bitdefender'in Türk sitesindeymiş bu arada kendi sitesinde Password Manager teklif'i sunmuyor. Ek olarak da VPN'nin limitini yine kendi sitesinde belirtmiş.

24 Saat'te Bitdefender hakkında neler hissettiğimin özeti ise şu şekilde:

Çoğu anti-virüs firmasının total security paketi içinde sunduğu özellikleri sunuyormuş gibi gösterip bir yerlerden daha çok para koparmaya çalışan bir firma. Bunun dışında web sitesinde sürekli şuna şu kadar para verin size şunu yapalım gibi sağda solda gözüken reklamlar can sıkıcı. Bakalım 3 yıl sonunda nasıl bir kullanıcı deneyimi elde edeceğim. Okuduğunuz için teşekkürler.

Son düzenleme:
Yıllar önce param yokken bulaştığım bir virüs programı kendisi. Zırt pırt popup çıkartması haricinde bir alameti yoktu. Yenisi nasıldır bilmiyorum ama daha da almayı planlamıyorum.

İnternetteki ucuz Kaspersky keylerini kullandıktan sonra My Kaspersky hesabımı silip yeniden oluşturdum ve temiz bir başlangıç yaptım. Keylerde bir sorun yoktu fakat bazen etkinleştirme sıkıntısı çıkıyordu. Malum, birden fazla kez aynı keyi satıp duruyorlar.

Yeni My Kaspersky hesabımı oluşturduktan sonra resmi Kaspersky web sitesinden Kaspersky Internet Security keyi satın aldım. Zaten Total Security sürümü ile arasında sadece dosya şifreleme, password manager ve çocuk takibi farkları var. Bu üçü de işime yaramadığı için ekstra para vermeye gerek duymadım.

Hem ucuz keylerle olan kullanım tecrübelerim olsun, hem orijinal kullanım tecrübem olsun tek bir şeyi söyleyebilirim: Kaspersky gerçekten bir numara.

Değişiklik olsun diye konu sahibinin yaptığı gibi yapıp Bitdefender yerine ESET kurmuştum bahsettiğim temiz başlangıcı yapmadan önce. Deneme sürümünü kullandım fakat gerçekten aşırı karmaşık bir arayüzü var. Hiç beğenmedim. Kaspersky arayüz ve ayarlamalar konusunda da gayet başarılı.

Kaspersky VPN ile ayda sadece 10₺ gibi bir ücretle 5 cihaza kadar hızlı ve güvenli VPN hizmeti alabiliyorsunuz. Bitdefender gerçekten yukarıda okuduğuma göre rezil bir yazılım. Kullanıcı çekmek uğruna yalan yanlış beyanlarda bulunarak insanları kandırmışlar. Kullanmadım, bundan sonra da kullanmam. Kaspersky candır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı