2 yıllık Mekatronik bölümü okunur mu?

Merhaba hala bu bölümde misiniz ve tavsiye eder misiniz?
Hâlâ mekatronik okuyorum 2.seneye geçtim. Öncelikle herkese göre bir bölüm değil. Meslek lisesi çıkışlı biri olarak zorlandığım yerler oldu. Belirli bir altyapınız veya ilginiz yoksa bu bölümü seçmeyiniz. Oturduğum yerde iş olanakları gayet iyi. Memnunum.

Hâlâ mekatronik okuyorum 2.seneye geçtim. Öncelikle herkese göre bir bölüm değil. Meslek lisesi çıkışlı biri olarak zorlandığım yerler oldu. Belirli bir altyapınız veya ilginiz yoksa bu bölümü seçmeyiniz. Oturduğum yerde iş olanakları gayet iyi. Memnunum.
hocam matematik ön planda mi sayisalim iyi değil zorlanir miyim

Hâlâ Mekatronik okuyorum 2.seneye geçtim. Öncelikle herkese göre bir bölüm değil. Meslek lisesi çıkışlı biri olarak zorlandığım yerler oldu. Belirli bir altyapınız veya ilginiz yoksa bu bölümü seçmeyiniz. Oturduğum yerde iş olanakları gayet iyi. Memnunum.

Hangi üniversite ve hangi yüksekokul acaba.

Merhaba. Kütahya teknik bilimler meslek yüksekokulu mu geldi?

Hayır gediz meslek yüksekokulu, oraya da yeterdi ama ben aslen gedizli olduğum için gediz yazmıştım ama şimdi gidip gitmemekte kararsızım çünkü Mekatronik için hiçbir alanda uzmanlaşamıyorsun şirketler direk elektrikçi veya makineci alıyor yazanlar vardı. Siz bu bölümü mü okuyorsunuz

Hayır, Gediz Meslek Yüksekokulu geldi. Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Mekatronik bölümüne de puanım yeterdi ama ben aslen Gedizli olduğum için Gediz Meslek Yüksekokulunu yazmıştım fakat şimdi gidip gitmemekte kararsızım çünkü 2 yıllık Mekatronik için hiçbir alanda uzmanlaşamıyorsun, şirketler direkt Elektrik Teknikeri veya Makine Teknikeri alıyor yazanlar vardı. Siz bu bölümü mü okuyorsunuz?
Hayır, 2 yıllık Mekatronik bölümünde değilim. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun avantajı Merkez Kampüste olması, ve daha fazla imkânlara sahip olması olabilir ama elbette Gediz Meslek Yüksekokulunda da okuyabilirsiniz. Mekatronik Teknikerliği mesleğinde de iş ilanlarının olduğunu düşünüyorum. Siz de iş ilanlarına bakabilirsiniz.

Hayır, 2 yıllık Mekatronik bölümünde değilim. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun avantajı Merkez Kampüste olması, ve daha fazla imkânlara sahip olması olabilir ama elbette Gediz Meslek Yüksekokulunda da okuyabilirsiniz. Mekatronik Teknikerliği mesleğinde de iş ilanlarının olduğunu düşünüyorum. Siz de iş ilanlarına bakabilirsiniz.
Haklısınız, imkan vs umrumda değil ama gediz kyk çok kötü google görsellerde simav meslek yüksekokulu'nu yazmadığım için pişmanım oranın kyk sı çok güzel gedizde akrabalarım var ama kalmak istemiyorum. Mekatronik iş imkanları özel sektörde evet iyi ama devlet tekniker alırken direk elektrikçi veya makineci olarak ilan açıyor bu konuda biraz sıkıntılı zaten mekatronik de elektrikden çok farklı bir bölüm değil ders içeriği olarak. Saçma yani ama böyle.

Haklısınız, imkan vs. umurumda değil ama Gediz KYK çok kötü görünüyor Google görsellerde. Simav Meslek Yüksekokulunu yazmadığım için pişmanım, oranın KYK'sı çok güzel. Gediz'de akrabalarım var ama onlarda kalmak istemiyorum. 2 yıllık Mekatronik bölümünün iş imkânları özel sektörde evet, iyi ama devlet Tekniker alırken direkt Elektrik Teknikeri veya Makine Teknikeri olarak ilan açıyor. Bu konuda biraz sıkıntılı zaten 2 yıllık Mekatronik de 2 yıllık Elektrikten çok farklı bir bölüm değil ders içeriği olarak. Saçma yani ama böyle.
Eğer içinize sinmezse sonraki dönem Simav Meslek Yüksekokulunda puanınıza yeten bir bölüme MYP ile Yatay Geçiş yapma imkânınız var diye biliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı