2 yıllık üniversite mi 4 yıllık üniversite mi daha mantıklı?

Öncelikle 1 yıldır mezunum bu sınavdan sonra adamakıllı çalışmayı düşünüyorum bazı sebeplerden ve benim "ya ben hallederim" hallerimden kitabın ağzını açmadım. Doğru dürüst oturup ders çalışmadım. Ve aklım yerine geldi ama bölümlere bakarken insanlardan hep bir atanamama durumu gördüm. TYT'yi hallederim bir şekil ama AYT biraz daha zorlar. Statüde pek gözüm yok devlet işi olsun kafam rahat olsun çünkü ülke gidişatı onu gösteriyor her neyse. 2 yıllık bölüm okumak mı daha mantıklı 4 yıllık okumak mı? Çok arada kaldım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
4 daha mantıklı

Öncelikle 1 yıldır mezunum bu sınavdan sonra adamakıllı çalışmayı düşünüyorum bazı sebeplerden ve benim "ya ben hallederim" hallerimden kitabın ağzını açmadım. Doğru dürüst oturup ders çalışmadım. Ve aklım yerine geldi ama bölümlere bakarken insanlardan hep bir atanamama durumu gördüm. TYT'yi hallederim bir şekil ama AYT biraz daha zorlar. Statüde pek gözüm yok devlet işi olsun kafam rahat olsun çünkü ülke gidişatı onu gösteriyor her neyse. 2 yıllık bölüm okumak mı daha mantıklı 4 yıllık okumak mı? Çok arada kaldım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

4 yıllık okul için iyi ders çalışmak lazım bunu herkes biliyor.
Gidip 4 yıllık okul için hem TYT AYT uğraşıp boşta kalacağına 2 yıllık okul seç.
Yukarıda bir arkadaş 2 yıllık düzgün bölüm yok demiş
Mesela makine var makineyi okuyup DGS'den gemi otomotiv mühendisliğine geçiş yapabiliyorsun.
Hiçbir şey yapamadın KPSS'den karayolllarına 73 75 ile atan şu an yarın başlasan 52 binden başlıyorsun.
4 yıllık okulla hiç çalışmadığın için uğraşmaktansa 2 yıllık için uğraş.

Gidip 4 yıllık okul için hem TYT AYT uğraşıp boşta kalacağına 2 yıllık okul seç.
Mesela makine var makineyi okuyup DGS'den gemi otomotiv mühendisliğine geçiş yapabiliyorsun.
Hiçbir şey yapamadın KPSS'den karayolllarına 73 75 ile atan şu an yarın başlasan 52 binden başlıyorsun.
karayollarında başlasam yapacağım iş ne

Açık öğretim 4 sene anadolu üniversitesi 4 seneyi bitirirsen maaş yükselir.

Karayollarında başlasam yapacağım iş ne.

E o kadarına da sen bak kral yaz karanyollarında ki tekniker ne iş yapar diye.

Açık öğretim 4 sene Anadolu Üniversitesi 4 seneyi bitirirsen maaş yükselir.

Zaten kazandı
Bitirdi.
Kpps girdi.
Atandı derken minimum 3 sene
3 seneye kadar da maaş 100 bini geçer
Senin dediğin gibi kıdemde artarsa mis gibi.
Ekonomi sorunlu halde şu olur bu olur buradan yürürüm diye hedef kurmak yerine yaratıcı ve gerçekçi olup bir an önce para kazanmaya bakmalıyız.

Karayollarında başlasam yapacağım iş ne.

Karayolları sadece bir seçenek bir sürü farklı yerde tekniker olursun
KPSS 80 civarı al özel uçak firmalarında ol THY atlasjet pegasus gibi.
Biraz daha çıtayı arttırırsan tsk da uçak bakım teknikeri olursun ( tsk biraz değil bayağı zor gitmesi ) ama köpek gibi de maaşları var.

E o kadarına da sen bak kral yaz karanyollarında ki tekniker ne iş yapar diye.

Zaten kazandı
Bitirdi.
Kpps girdi.
Atandı derken minimum 3 sene
3 seneye kadar da maaş 100 bini geçer
Senin dediğin gibi kıdemde artarsa mis gibi.
Ekonomi sorunlu halde şu olur bu olur buradan yürürüm diye hedef kurmak yerine yaratıcı ve gerçekçi olup bir an önce para kazanmaya bakmalıyız.

Karayolları sadece bir seçenek bir sürü farklı yerde tekniker olursun
KPSS 80 civarı al özel uçak firmalarında ol THY atlasjet pegasus gibi.
Biraz daha çıtayı arttırırsan tsk da uçak bakım teknikeri olursun ( tsk biraz değil bayağı zor gitmesi ) ama köpek gibi de maaşları var.
Karayollarında lise ve 2senelik yuksekokul gişe memuru veya amale olur 4 sene açıköğretim bitirsen müdür bileolabilir.

Sadece memur olayım kafasındaysan en çok alım yapan sağlık bölümü var ama KPSS'den çok iyi bir puan alman gerekiyor. Eğer KPSS'den 85 üzeri alamam diyorsan sağlıktan da atanamazsın. Kaldı ki bazı bölümlerin alımları gerçekten çok düşmüş anesteziden 100 kişi alınacakmış diye duydum mesela. Alımlar her sene farklı. KPSS'den 85 üzeri alsanız bile geleceğinizi şansa bırakmış gibi oluyorsunuz çünkü mezun sayısı alım sayısından çok daha fazla. Alımı her sene düzenli ve çok olanları seçerseniz iyi olur.

Karayollarında lise ve 2senelik yuksekokul gişe memuru veya amale olur 4 sene açık öğretim bitirsen müdür bileolabilir.

Ne kadar araştırdınız bilmiyorum fikrimce zerre araştırmadınız.
Çünkü eğer liseyi makine bölümü olarak bitirirse teknisyen eğer üniversite de bitirirse tekniker oluyor.
Aklınız alıyor mu tekniker adamın gişe memuru olabileceğini.
Sinema mı burası?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı