4 yıllık kötü üniversite vs 2 yıllık iyi üniversite

İş bulabildinimiz mi? Siz ne okumamı önerirsiniz mezuna kalmak istemiyorum. Dediğiniz gibi YouTube üzerinden öğrenip sırf diploma için okuayacaksam açıktan da okuyabilirim sanırım. 4 yıllık sanırsam 400 bin civarına bölüm bulamam. 2 yıllık bölümlerin hepsi mi böyle?

YBS hakkında çoğu üniversitede yazılım hocalarının maaşı fazla olduğu için yönetim kısmı daha ağır basıyor diyorlar. En iyi yerde bile yüzde 60 yönetim demişlerdi okulumuza gelen üniversite öğrencileri.

Başka bir bölüm öneriniz var mıdır acaba?

EA'dan YBS dolu bir tercih yapmanız en mantıklısı ve bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümünü de yazabilirsiniz.

Ancak mühendislik için mezuna da kalmayı düşünüm derim.

Bilgisayar mühendisliği düşünüyorsan iki seçeneğin var ya mezuna kalıcaksın ya da DGS deneyeceksin fakat arkadaşın dediği gibi okulun 6-7 hatta 8 seneye kadar uzayabilir.
Mühendislik düşünmüyorum. 8 sene çok uzun bir süre aslında liseyi bile bitirmicektim sağlıksal sorunlardan ötürü ciddi bir operasyon geçirmem gerekiyordu yaşımı bekliyorlardı sonradan iptal ettiler son 1 ay falan 2 yıllık okurum diye tyt çalıştım sadece.

Açıkçası ülke şartlarında büyük düşünüyorsanız 300K üstü sıralama yapmalısınız. Mühendislik okuyup kendinizi geliştirirseniz yurtdışında yaşayıp hayatınızı çok güzel bir şekilde idame ettirebilirsiniz.

Mezuna kalırsanız 1 sene kaybedeceksiniz. Mezuna kalmak istemediğiniz için istemediğiniz yere giderseniz ömrünüzü kaybedeceksiniz. İyi düşünün derim.

Mühendislik düşünmüyorum. 8 sene çok uzun bir süre aslında liseyi bile bitirmicektim sağlıksal sorunlardan ötürü ciddi bir operasyon geçirmem gerekiyordu yaşımı bekliyorlardı sonradan iptal ettiler son 1 ay falan 2 yıllık okurum diye TYT çalıştım sadece.

Mühendislik DGS ile geçerseniz o kadar uzar onun yerine bir sene daha sıkı çalışın 5 sene hayatınızı düşündüğünüzde hiçbir şey.

Açıkçası ülke şartlarında büyük düşünüyorsanız 300K üstü sıralama yapmalısınız. Mühendislik okuyup kendinizi geliştirirseniz yurtdışında yaşayıp hayatınızı çok güzel bir şekilde idame ettirebilirsiniz.

Mezuna kalırsanız 1 sene kaybedeceksiniz. Mezuna kalmak istemediğiniz için istemediğiniz yere giderseniz ömrünüzü kaybedeceksiniz. İyi düşünün derim.

Mühendislik DGS ile geçerseniz o kadar uzar onun yerine bir sene daha sıkı çalışın 5 sene hayatınızı düşündüğünüzde hiçbir şey.
Hiç mi yoktur 2 yıllık güzel bölüm? YBS içinde kazanacağım yerlerin puanı düşük diyorsunuz.

EA'dan YBS dolu bir tercih yapmanız en mantıklısı ve bilişim sistemleri ve teknolojileri bölümünü de yazabilirsiniz.

Ancak mühendislik için mezuna da kalmayı düşünüm derim.
Başka önerebileceğiniz bir bölüm yok değilmi önü açık?

Hiç mi yoktur 2 yıllık güzel bölüm? YBS içinde kazanacağım yerlerin puanı düşük diyorsunuz.

Başka önerebileceğiniz bir bölüm yok değilmi önü açık?
Hocam araştırırsanız bulursunuz yarın 2 tane sınavım var zamanım olsa araştırırdım biraz fakat maalesef. Araştırıp buraya atarsanız bir bakarım.

Hocam araştırırsanız bulursunuz yarın 2 tane sınavım var zamanım olsa araştırırdım biraz fakat maalesef. Araştırıp buraya atarsanız bir bakarım.
Araştıracağım çok teşekkür ederim vaktinizi ayırdığınız için arastirdiktan sonra size cevapla atarım yarın akşam inşallah sınavınız güzel geçer.

Sağlık bölümleri okuyabilirsiniz.
Bunlarıda araştırıcam teşekkür ederim sizede araştırınca yine yazarım.

İş bulabildinimiz mi? Siz ne okumamı önerirsiniz mezuna kalmak istemiyorum. Dediğiniz gibi YouTube üzerinden öğrenip sırf diploma için okuayacaksam açıktan da okuyabilirim sanırım. 4 yıllık sanırsam 400 bin civarına bölüm bulamam. 2 yıllık bölümlerin hepsi mi böyle?

YBS hakkında çoğu üniversitede yazılım hocalarının maaşı fazla olduğu için yönetim kısmı daha ağır basıyor diyorlar. En iyi yerde bile yüzde 60 yönetim demişlerdi okulumuza gelen üniversite öğrencileri.

Başka bir bölüm öneriniz var mıdır acaba?

Ben iş bulabildim, o da ortalamam yüksek olduğu için hoca referans vermiş bir yere onlar da çağırdı beni ama hem istediğim alan değildi hem de DGS'ye girip mühendislik okumak istediğimden işe girmedim. 2 yıllıkların alayı tıraş onu sana rahatlıkla söyleyebilirim. Lisans diplomam olsun dersen YBS oku derim. Ama dediğim gibi bilişim sektöründe diploma önemli değil. İlle de ben diploma istiyorum diyorsan YBS okunur. Zaten İTÜ ODTÜ ibi üniversite de okumadığın sürece bir şey fark etmez yok karabükmüş yok sakaryaymış alayı aynı. Sizin için uygun olana gidin eğer okuyacaksanız. Geçmiş olsun ayrıca sağlık her şeyden önemli.

Merhaba @ahmetyiğit52. Konuda güzel görüşler var. Dikey Geçiş Sınavı ile bir yer kazandıktan sonra genelde 3. sınıftan başlamıyorsunuz ama Dikey Geçiş Sınavı ile YKS'de kazanabileceğiniz yerden daha iyisini kazanma ihtimaliniz mevcut. İsterseniz AYT'nizi geliştirip Sayısalda daha iyi bir sıralama da yapmaya çalışabilirsiniz ama örnek veriyorum seneye TYT 190.000, Sayısal 250.000 sıralama yapsanız mezuna kaldığınız için pişman olur muydunuz yoksa pişman olmaz mıydınız diye kendinize soru sorabilirsiniz diye düşünüyorum.

Merhaba @Edmond_Dantes. Öncelikle Sakarya Üniversitesinin diploma değeri, Karabük Üniversitesinin diploma değerine göre daha yüksek. Sınavda sizinle aynı yeri kazanan ama ortalaması düşük olanlara kimse referans olmadı mı, ve sizin bölümde referans olmadan iş bulmak zor mu?

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı