2 Yıllık Üniversite Tercihi

Tekstil mühendisliğine bakmanı öneririm bölümde açık olduğu bazı üniversitelerim kontenjanlarının dolmadığını söylüyorlardı haberlerde üstelik iş sıkıntısı da yok falan filan bir bak istersen.

Ustam ben girdiğim yerde yabancı dil olsun eğitim olsun kendimi geliştireceğimi düşünüyorum ama yukarıda öğretmenliği tavsiye eden abim gibi mantıklı değil,kötü vs. diyenler olunca hata yaptığımı düşünüyorum hiç tanıdığım kimse yok zaten hani birinden görüp örnek alsam alacağım kimse yok sadece ben kendime güveniyorum yapabileceğimi kendime bir şeyler katabileceğimi düşünüyorum ama cidden 2 yıl mezunu olduktan sonra kendimi geliştirmiş olsam bile boşta kalma ihtimalimden korkuyorum. Ama sorularına cevabım olumlu becerileri sağlayabilirim, biraz realist bakmak gerekirse daha elime 1 kere torna bile geçmedi elektrik,makine bölümlerinde her şeyi üniversitede öğreniyor olacağım eğer yazılım,programlama falan olursa orası ayrı o konuda az çok deneyimim var. Ayrıca nereye girersem gireyim üniversite sınavına tekrar gireceğim KPSS ye girmeyi düşünmüyorum zaten.
Kırık okul puanıyla girme çok geriye atar. Dediğimi dinle pisman olmazsın mezuna kal bir sene sık dişini sonra her şey daha güzel olur.

Boşta kalmaktan korkma. Ben öğrenciyim ama özel güvenlik kimliğim var. İstediğim zaman iş bulup çalışabilirim. Sevdiğim bölümü de okumuyorum. Seçeneklerim arasında en mantıklı bölüm o olduğu için onu seçtim. İş bulma amacıyla veya formasyonla öğretmen olmak amacıyla okumuyorum anlatabildim mi? Mevcut işim var ve kendimi çevirebiliyorum şu an. 1 senedir güvenlik işi yapmıyorum. İnsanların saygısını kazanman için öğretmenlik veya mühendislik önerdim sana. Sen boşta kalmaktan korkuyorsan iş problemi olmayan bir bölüm seçmelisin. Diploma 1 etikettir. Sen alışveriş yaparken alacağın ürünün ilk ambalajına bakarsın. O ambalaj iyi değilse o ürünü almazsın. İnsanların sana bakış açısı da öyledir. Maddi sorunun yoksa puanının yettiği istediğin bir bölümü seçebilirsin. Okuyacağın okulun çalışacağın alanla ilgisi olması da gerekmiyor. Ben 30 yaşımdan önce mezun olursam polislik veya askerlik düşünüyorum şu anlık. Formasyonla öğretmen olabileceğime inanmadığım için. Elindeki imkan ve seçeneklere göre, en mantıklı ve senin için en uygun olanı seçmen gerekir. Herkes istediği işi yapmıyor ve istediği bölümü okumuyor. Bir muhasebe mezunu ile bir mühendise kimse aynı saygıyı göstermez. İster inan ister inanma dünyanın %99.99'u bu şekildedir kardeşim.

Gelişim sadece mevcut bölümü okuyup bitirmekle de olmuyor. Dünya çapında sahip olduğun mesleği icra edebilir misin esas mesele bu. Düşün ki uluslararası alanda ilk 500 üniversite içinde 2 belki de hiç üniversitemiz olmayabilir. Ortalıkta bahsi geçen bölümlerden mezun mühendisler usta parasına çalıştığı oluyor.
İngilizce öğreniyim dediğinde en az 1 yıl hatta 2 yıl geçiyor.
Tüm bunları kenara koyarsak esas yapmak istediğin, okuduğunda pişman olmayacağın bölüme tuhaf gelebilir ama üniversiteyi ön planda tutmalısın. 3-4 branş bilgisi gerektirecek döneme girdik. İşşiz kalırsan senin suçun olmaz hükümet ve ona bağlı toplumun suçu olur. Yaşın ilerleyip törpülendikçe çabalamanın şartları zorlamanın faydası olmayıp buna rağmen tekrar tekrar denemek gerektirdiğini öğreneceksin.

2 yıllık elektrik ve otomasyon şuanda bütün dünyada eleman açığı var. 2 yıllık dediğiniz okullardan çıkan insanlar bilgili çıkıp, araştırmaya hevesli olursa günümüzdeki ismi duyulmamış üniversitelerden mühendis olanlardan çok daha iyi yerlere geliyorlar. Yeter ki çalışma isteği olsun. 2 yıllık deyince insanlar ön yargılı bakıyor fakat ne kadar elektrikçi tanıdıysam alayı çok iyiydi çok güzel maaşlara çalışıyorlar ve hepside teknikerdi.
Kontrol ve Otomasyon teknolojisinde sadece gidebileceğim Ege Üniversitesi ve Antalya Üniversitesi var bu ikisinden hangisi daha mantıklı olur fikriniz var mı ?

Kontrol ve Otomasyon teknolojisinde sadece gidebileceğim Ege Üniversitesi ve Antalya Üniversitesi var bu ikisinden hangisi daha mantıklı olur fikriniz var mı ?
Ege Üniversitesine git kesinlikle. Ama baya zor haberin olsun. O 2 yıllık bölümden 3 senede mezun olup mühendisliği yatarak bitiren gördü bu gözler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı