2 yıllık web tasarımı için bilgisayar şart mı?

Çok pahalı görneyecekse direkt vazgececem bölümden
Daha önce söyledim, tekrar söyleyeyim. Eğer sadece web tasarımsa olay, hiç bir şey yapmana gerek kalmadan tablet yeter. Eğer daha fazlasına ihtiyacın varsa bir linux web server'a yüklenmiş vscode-server kurulumuyla da yapılabilecek çok şey var. Yapamayacağın tek şey GUI desktop app olur. CLI appler yapılabilir.

Buradan tasarımını yapıyorsun:

Buradan kodlamanı yapıyorsun:

Klavye alman yeterli. O bölüm ahım şahım bir şey değil, ezbere konuşanlara bakma.

Buradan tasarımını yapıyorsun:

Buradan kodlamanı yapıyorsun:

Klavye alman yeterli. O bölüm ahım şahım bir şey değil, ezbere konuşanlara bakma.
iPad'e VS Code'u nasıl indirmesini bekliyorsun? 😃

Tıp okuyorum bu sene sınavsız 2.üniversite olarak web tasarımı tercih etmeyi düşünüyorum ama bilgisayarım yok sadece iPad Pro 4.nesil ( M.2 çipli olan)dan var sizce beni idare eder mi ona göre yazacağım?
Deneyim açısından sorun yaşarsın. iPad kullanmadım ama ben şahsen laptop ekranında bile sorun çekiyorum web tasarımda. İşin teknik boyutuna bakarsak bu mümkün. Zaten VSCode for web önermişler ama ben biraz daha farklı bir yaklaşım yapayım. GitHub öğrenci hesabı açınca size Codespace denen ücretsiz ama saat sınırlı (sadece deste kullanılacaksa süresi sorun olmaz) bir sanal makine veriyor. Terminal erişimi de var. VSCode Web ile aynı mantıkta çalışıyor. PHP, NodeJS, Python hepsini destekliyor. Bunun dışında CodePen, W3Schools Spaces gibi daha tonla servis var senin işine yarayacak. Bunları kullanarak tarayıcıdan yazabilirsin. Ama yine de dediğim gibi, yaparsın ama sıkıntı çekersin.

Bölümü okumak ve bitirmek için bilgisayara ihtiyacınız yok, sınavlar test usulü, ama bu işi öğrenmek ve yapmak için bilgisayar şart. VSCode web arayüzünü de kullansanız node.js çalıştıracak uzak bir servera bağlanmanız gerekir.

Hatta ders çalışmak için tablet muhtemelen daha verimli olacaktır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı