Bahadegildir
Hectopat
İşlemci ekran kartı tabiki en önemli parçalar ama anakart,psu,kasa ve soğutucular da çok önemli. Bunları kıytırık seçerseniz ileride başınız çok ağırır.
Hocam uzun monitör arayışları sonrası geçen gün 2K monitör satın aldım. O monitör epey tepki almış Viewsonic markasına yakışmayan bir paneli var tavsiye etmem. Eğer 2K IPS panel istiyorsanız tavsiyem MSI Optix G273 QF olacaktır. Normalde fiyatı 5000₺-6000₺ arası monitörlerle yarışan bir performansı varken itopya üzerinden 4650₺ gibi bir rakama satılıyor. Diğer satıcılara göre epey uygun veriyorlar. Açtığım konulardaki yorumları dikkatle okuyun kafanızda soru işaretleri kalmasın.Update: Origin Gold [Bafır] | Intel i5 11400F | 16 GB DDR4 | RTX 3070 Ti 8 GB | 480 GB SSD Oyuncu Bilgisayarı - incehesap.com Direkt olarak bunu alacağım üstüne de monitör olarak ViewSonic 27" VX2758-2KP-MHD QHD IPS 1ms 144Hz GAMING Monitör Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL bunu alacağım galiba. Monitör G-Sync destekliyor diye gördüm. Ne düşünüyorsunuz?
Teşekkürler bakacağım. Peki IPS olmasa da curved VA panel olsa sizce çok mu kötü olur? Önerir misiniz? İstediğim fiyat aralığındaki monitörler genelde o şekilde çünkü.Hocam uzun monitör arayışları sonrası geçen gün 2K monitör satın aldım. O monitör epey tepki almış Viewsonic markasına yakışmayan bir paneli var tavsiye etmem. Eğer 2K IPS panel istiyorsanız tavsiyem MSI Optix G273 QF olacaktır. Normalde fiyatı 5000₺-6000₺ arası monitörlerle yarışan bir performansı varken itopya üzerinden 4650₺ gibi bir rakama satılıyor. Diğer satıcılara göre epey uygun veriyorlar. Açtığım konulardaki yorumları dikkatle okuyun kafanızda soru işaretleri kalmasın.
İtopya linki : MSI 27" OPTIX G273QF 165Hz 1ms DP 2xHDMI IPS WQHD G-Sync Compatible Gaming Monitör| ITOPYA.COM
Açtığım konu linkleri :
MSI Optix G273qf vs Gigabyte G27Q
Herkese iyi Sosyal'ler. Aradığım özellikler 2K, IPS panel, minimum 144 Hertz ve G-Sync uyumluluğu olan bir monitördü ve bu iki monitör arasında kaldım. MSI olan monitör İtopya üzerinde satılıyor ve diğer sitelerdeki satıcılara göre yaklaşık 1000₺ gibi uygun bir fiyata var. Rtings üzerinden...www.technopat.net
6000₺ monitör tavsiyesi
Merhabalar ekran kartı modelini yükselttiğimden dolayı 2K bir monitöre geçmek istiyorum. Olmasını istediğim 144 Hertz ve IPS panel 1 ms şeklinde olmasıdır. Öncelik olarak G-Sync özelliği olursa güzel olur. Genellikle monitörlerde G-Sync uyumlu şeklinde tabir ediliyor, modül olarak G-Sync...www.technopat.net
Teşekkürler ama biraz yukarıda attığım 3070 Ti'lı sistem 21000 liraya mal oluyor bana, onu tercih etmem daha mantıklı değil mi?![]()
High Power Super GD+ Series 750W 80+ GOLD Smart Fan, Full Moduler Güç Kaynağı (HP1-F750GD-F14C) | Teknobiyotik
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; } HP1-F750GD-F14C...www.teknobiyotik.com
![]()
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyası
ITOPYA | Gaming Ürünler ve Bilgisayar Bileşenlerinin Yeni Dünyasıwww.itopya.com
![]()
AMD Ryzen 5 5600 4.40 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 4.40 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci fiyatı ve teknik özellikleri için hemen Sinerji Bilgisayar'a gelin ve en iyi fiyatlar ile sahip olunwww.sinerji.gen.tr
![]()
MSI B550M PRO-VDH AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI B550M PRO-VDH AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI B550M PRO-VDH AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 3.249,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
![]()
Crucial Ballistix 16 GB (2x8) 3200 MHz DDR4 CL16 BL2K8G32C16U4B Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Crucial Ballistix 16 GB (2x8) 3200 MHz DDR4 CL16 BL2K8G32C16U4B Ram fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Crucial Ballistix 16 GB (2x8) 3200 MHz DDR4 CL16 BL2K8G32C16U4B Ram özelliklerini incele, 3.508,58 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
![]()
Phanteks Eclipse P360A 2 Fanlı ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Phanteks Eclipse P360A 2 Fanlı ATX Oyuncu Kasası arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.www.akakce.com
![]()
Western Digital 500 GB SN750 WDBRPG5000ANC M.2 PCI-Express 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Western Digital 500 GB SN750 WDBRPG5000ANC M.2 PCI-Express 3.0 SSD arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.www.akakce.com
Tam 25000TL tutuyor.![]()
Snowman T6 Ultra 6 İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Snowman T6 Ultra 6 İşlemci Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Snowman T6 Ultra 6 İşlemci Soğutucu özelliklerini incele, 1.067,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Teşekkürler bakacağım. Peki IPS olmasa da Curved VA panel olsa sizce çok mu kötü olur? Önerir misiniz? İstediğim fiyat aralığındaki monitörler genelde o şekilde çünkü.
Teşekkürler ama biraz yukarıda attığım 3070 Ti'lı sistem 21000 liraya mal oluyor bana, onu tercih etmem daha mantıklı değil mi?
hocam ben naçizane monitör hakkında yorum yapabilirim.Teşekkürler bakacağım. Peki IPS olmasa da curved VA panel olsa sizce çok mu kötü olur? Önerir misiniz? İstediğim fiyat aralığındaki monitörler genelde o şekilde çünkü.
hocam ben naçizane monitör hakkında yorum yapabilirim.
curve ile flat ekran arasındaki farklardan önce curve'ü tam doğru anlamak gerekiyor. kritik nokta özellikle samsungun monitörlerindeki aşırı ağır 1000R curve meselesi. neredeyse u şeklinde bu monitör ve bu bana biraz fazla geliyor. kimi oyuncu bundan çok keyif alsa da bana göre bunun en büyük negatif yanı sınırlı açıdan oynamak. koltuğunu masanı vs her şeyini ayarlayıp o mükemmel açıdan bakacaksın, biraz açın değişince üzüyor görüntü. monitör kavisli olunca sağdan soldan bakınca kaliteden kaybediyorsunuz, bir de panelinin va olması yine tekil bakış açısı demek. ben şahsen oturarak, yatarak, uzanarak falan da bakabilmek isterim. her hareket ettiğimde onu da döndürmekle uğraşmak istemem. tabi bunlar öznel meseleler.
Eki Görüntüle 1375230
gelelim benim fikrimin dışında teknik meselelere:
kavisli monitörler dışarıdan bakınca her ne kadar güzel görünse de genel kullanımda dizi film vs izlerken can sıkabiliyor. iş asıl kullanım alanı olan oyuna gelince de her zaman tam olarak istenen performansı veremeyebiliyor. çünkü her oyun flat ekran için tasarlanır ve bazıları monitöre özelleşmiş düz çizgi ayarlarını kullanır, bazıları kullanmaz. ne demek istediğimi anlatmak uzun ve zor olacağından samsung g7'den alınmış aşağıdaki iki görseli incelerseniz demek istediğimi anlayacaksınız.
![]()
![]()
buradaki düz olması gereken yüzeylerin eğriliği -bence- kullanışsız bir oyun deneyimine sebep olacaktır. özellikle curve'e göre dizayn edilmemiş oyunlarda karakter yürürken çevresindeki görüntünün büküldüğünü görmek biraz rahatsız edici olabiliyor.
görseller için kaynak videoyu ekliyorum, muhakkak izleyin:
Olay oyundan çıkıp, içerik üreticiliği kısmına gelirse zaten curve monitörler özellikle 2d modelleme için hiç önerilmezler. bir çizim yaparken flatmiş gibi çizmelisiniz, ama curved monitörde onu bükülmüş görürsünüz. aynı durum autocad ve solidworkste tasarım yaparken de video editing için de geçerlidir.
bunlar bana yetmedi derseniz aşağıya Kaliforniya Üniversitesi'nden Prof. Dr. Martin Banks ve Dr. Marina Zannoli'nin yazdığı araştırma makalesini aşağıya bırakıyorum.
kısacası curve monitörler dışardan bakıldığında çok albenili görünse de son kullanıcı açısından yalnızca özelleşmiş kullanımlar için avantajları vardır. birçok alanda aşağıdaki gibi bir yarım daire kurmayacaksanız flat monitörün daha avantajlı olacağı kanaatindeyim.
Eki Görüntüle 1375238
umarım faydalı olmuştur.
Oyundan oyuna değişir. 1080p de yapar büyük ihtimal 2k da yapmaz diye düşünüyorum.Teşekkürler hocam, galiba curved tercih etmeyeceğim zaten hiçbir zaman da ilgi çekici gelmemiştir, özel bir hevesim yok.
Arkadaşlar 11400f ile 3070 Ti darboğaz yapar mı?
Selamlar, konuyu hortlatmış gibi olacağım biraz ama 1 ay olmadı bilgisayar alalı, ben de fikrimi söylemek istedim. Henüz yeni sistem almış ve tecrübe etmeye başlamış birisi olarak sizin yerinizde olsam direkt olarak 11400f-3070ti'lı sistemi alırım. Yanına da 2k-144 hz veya yaptığınız işe göre 4k bir monitör çekersiniz. Bu çözünürlüklerde kullanırsanız, darboğazla karşılaşma ihtimaliniz çok düşük olacaktır. Linkteki sistemin diğer parçaları da gayet güzel gözüküyor. Sizin için doğru karar bu olacaktır diye düşünüyorum.Teşekkürler hocam, galiba curved tercih etmeyeceğim zaten hiçbir zaman da ilgi çekici gelmemiştir, özel bir hevesim yok.
Arkadaşlar 11400f ile 3070 Ti darboğaz yapar mı?
Teşekkürler, ben de öyle düşünüyorum açıkçası. Fiyat olarak ne düşünüyorsunuz, siz ne kadara almıştınız? Şu an bu attığım şekilde 22500'e denk geliyor. Fiyat uygun mu? Ben bu fiyata başka bulamadım açıkçası. Genelde bu aralıkta 3060 Ti/3070 mevcut. Açıkçası çok beklemeden almak istiyorum eğer fiyat iyiyse, daha da düşme ihtimali varsa da bekleyebilirim biraz.Selamlar, konuyu hortlatmış gibi olacağım biraz ama 1 ay olmadı bilgisayar alalı, ben de fikrimi söylemek istedim. Henüz yeni sistem almış ve tecrübe etmeye başlamış birisi olarak sizin yerinizde olsam direkt olarak 11400f-3070ti'lı sistemi alırım. Yanına da 2k-144 hz veya yaptığınız işe göre 4k bir monitör çekersiniz. Bu çözünürlüklerde kullanırsanız, darboğazla karşılaşma ihtimaliniz çok düşük olacaktır. Linkteki sistemin diğer parçaları da gayet güzel gözüküyor. Sizin için doğru karar bu olacaktır diye düşünüyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.