20.000 TL ile e-ticarete başlamak

twind

Picopat
Daha fazla  
Selam, e-ticaret yapmak istiyorum belli sebeplerden dolayı Trendyol gibi sitelerden. Yaşım 16, 2 kişi başlamayı düşünüyoruz. Total'de 20.000 TL var bu para yeterli midir nasıl başlamalıyız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir deneyimim yok fakat bir tüketici olarak söylemeliyim ki Bluetooth kulaklıklar ilgi çekiyor genelde. Çin'den topluca alıp satabilirsiniz.

Önce şirket kurmak lazım tabii. Şahıs şirketi kurmak 4000-5000 liraya geliyor galiba.

Selam, e-ticaret yapmak istiyorum belli sebeplerden dolayı Trendyol gibi sitelerden. Yaşım 16, 2 kişi başlamayı düşünüyoruz. Total'de 20.000 TL var bu para yeterli midir nasıl başlamalıyız?

Önce ne üzerine yapacağını belirleyip bir muhasebeci ile anlaşıp bir şirket açman lazım. Bu şirketi sana Trendyol-Hepsiburada vs gibi firmalar senden isteyecek. Sonrasında da başlayabilirsin. Ticarette paranın büyüğü küçüğü olmaz satacağın ürüne göre değişir bu.

Bu işe girerken umarım yeterince düşünmüşsünüzdür. Çünkü sağda solda benim setimi alsın diye milleti gaza getirmeye çalışan boş eleman çok var. Dışardan da göründüğü kadar kolay değil. En başta 16 yaşındaymışsınız 18 yaşından büyük birinin bilgilerine ihtiyacınız var.

Herhangi bir deneyimim yok fakat bir tüketici olarak söylemeliyim ki Bluetooth kulaklıklar ilgi çekiyor genelde. Çin'den topluca alıp satabilirsiniz.

Önce şirket kurmak lazım tabii.

Bluetooth ve ses çıkış aygıtı gümrük vergisinden haberin yok tabii. 4 dolardan getireyim 30 dolardan satayim diyorsun. Gümrükte ürünün her özelliği ayrı ayrı vergilendirir. 20 000 TL bu iş için küçük bütçe ve riskli bir alan.

Bu işe girerken umarım yeterince düşünmüşsünüzdür. Çünkü sağda solda benim setimi alsın diye milleti gaza getirmeye çalışan boş eleman çok var. Dışarıdan da göründüğü kadar kolay değil. En başta 16 yaşındaymışsınız 18 yaşından büyük birinin bilgilerine ihtiyacınız var.

Alakası yok 18 yaş altında biri Türkiye cumhuriyeti sınırları içerisinde işletme açabilir.

İlk olarak şirket açmanız lazım şahıs şirketi vs olur diye tahmin ediyorum onun maarafları için net bir bilgim yok ama 1K parayı gözden çıkartın.

Sonrasında benim tavsiyem alibaba üzerinden Türkiye'de kolay satılacak ürünler bulmanız kablosuz kulaklık buna örnek olabilir.
Örnek ürün olarak

Bunlar için gümrükte vergi çıkacak o kısmını araştırmanız lazım

Bu iş için söyliyebileceğim en önemli bilgi şahsen ne kadar çok paran varsa o kadar çok kazanırsın.

Önce ne üzerine yapacağını belirleyip bir muhasebeci ile anlaşıp bir şirket açman lazım. Bu şirketi sana Trendyol-Hepsiburada vs gibi firmalar senden isteyecek. Sonrasında da başlayabilirsin. Ticarette paranın büyüğü küçüğü olmaz satacağın ürüne göre değişir bu.
teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı