20.000 TL Render için Sistem Toplama

3. nesil Ryzen serisini bekle. Daha sonra o fiyata 24 çekirdek 48 thread hem oyun hem render canavarı toplarsın.
3. nesil Ryzen'leri bekleyin.

Eki Görüntüle 364274
Soğutucu olarak da 360mm bir AIO (NZXT Kraken X72, H150i PRO) alınırsa 14.000TL civarı tutuyor.
RAM'i 32 GB yapmak istedim fakat PSU haricinde kısılacak yer yok, ondan kıssak da olmayacak.
RTX 2070 yerine GTX 1080 tercih etmemin sebebi, GTX 1080'in daha fazla CUDA çekirdeğine sahip olması.
Not: Farklı sitelerden toplanırsa, toplam daha ucuza gelebilir.
3. nesiller ne zaman çıkar sizce? Mart ayında almayı düşünüyordum.

O kadar zamanım yok sanırım hem doların yükselme ihtimalinin de olduğunu düşünüyorum. Ryzen 2700X mi İ9 9900K mı tercih etmeliyim sizce?
9900K neticede daha güçlü bir işlemci fakat sistemin geri kalanı 2700x ile toplanabilecek bir sistemin gerisinde kalıyor. Size kalmış bir durum.

Hocam 9900K dediğimiz işlemci 8c/16t 5.0 GHz'de çalışabilen bir işlemci. Tabii ki yeterli.
Sağ olun hocam 700w yeterli mi? ve son olarak kesin birde ekran kartı seçelim gerisi kolay. Tavsiyenizde yazdığınız 1080 mi alınmalı yoksa 400 TL fark ile MSI GeForce RTX 2070 AERO 8G GDDR6 256Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı mı alınmalı?

Sağ olun hocam 700w yeterli mi?
Rica ederim. Marka ve modeline bağlı olarak yetebilir, yetmeyebilir de. İşi garantiye alıp, önerdiğim FSP 850W 80+ Gold PSU'yu almanız en iyisi olacaktır. PSU'dan kısılmaya çalışınca çok hoş şeyler çıkmıyor ortaya, hele de böyle yüksek sistemlerde.

Tavsiyenizde yazdığınız 1080 mi alınmalı yoksa 400 TL fark ile MSI GeForce RTX 2070 AERO 8G GDDR6 256Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı mı alınmalı?
1080 önermemin sebebi, yazdığım gibi CUDA çekirdeklerinin fazla olması (renderda işinize yarayacaktır). Fakat istiyorsanız 2070 de alabilirsiniz -ki arada aslında çok performans farkı olacağını sanmıyorum-.
RTX 2070 model olarak MSI Armor RTX 2070 modeli tercih edebilirsiniz. Zira Aero modeli eski blower tipi dediğimiz, kötü bir soğutmaya sahip.

1080 önermemin sebebi, yazdığım gibi CUDA çekirdeklerinin fazla olması (renderda işinize yarayacaktır). Fakat istiyorsanız 2070 de alabilirsiniz -ki arada aslında çok performans farkı olacağını sanmıyorum-.RTX 2070 model olarak MSI Armor RTX 2070 modeli tercih edebilirsiniz. Zira Aero modeli eski blower tipi dediğimiz, kötü bir soğutmaya sahip.
Çok teşekkürler hocam iyi günler.
RTX 2070 model olarak MSI Armor RTX 2070 modeli tercih edebilirsiniz. Zira Aero modeli eski blower tipi dediğimiz, kötü bir soğutmaya sahip.
Hocam 9900K ve 2070 de sorun çıkartmayacak birde Anakart önerebilir misiniz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı