20.000 TL RTX 2070 Sistem Performansı

Sistemin hayırlı olsun kardeşim.
Tom Raider da High ayarlar da o kadar FPS alman bu sistemle çok normal.
Anormal olan bu sistemle High ayarlar da mı oynuyorsun ayıp sana
Bütün ayarları en sona çek.
Anti-Aliasing ayarını: SMAAT2x yap.
O zaman yap testi bak bakalım ne alacaksın.
Nvidia Geforce Experience programı ile oyunlarda sana sistemin verebileceği en yüksek ayarları görebilirsin.
Ben böyle en yüksek ayarlarda oynadım bu oyunu, yerine göre 100-60 FPS arası değişen ve ortalama 70 FPS ile oynadım.
Aynı ekran kartını kullanıyoruz, hangi model seninki bilmiyorum ama benim armor, ve 2k monitör ile oynadım.
Oyunun Bu arada Türkçe yaması mevcut.
 

Ekran kartını başka karta değişmem açıkcası. Ben bunu RGB özellikleri sebebi ile aldım. Resimde de göreceğiniz gibi RGB aydınlatması görünecek şekilde de monte ettim kasaya, bakıp bakıp mutlu oluyorum

Samsung SSD'nin performansı gereği (okuma hızı 3400mb) pahalı oldu ama ondan da pişman değilim, parasının hakkını veriyor. 350TL'lik M2 SSD ve 900TL'lik 1TB SSD hangi markada var?

Ryzen düşündüm tabi. Ama bu zamana kadar hiç kullanmadım. İyisini kötüsünü bilmem. Intel8700K aradım bulamadım ama bir arkadaş 9700K'da neredeyse aynı fiyata dedi onu aldım. İlk planım i9 9900K ve 2080Ti'dı. Bu da bütçeyi %40 artırmak manasına geliyordu. Saçma geldi o kadar parayı harcayıp 3-4 sene sonra hakkını vermesini beklemek.

Monitörde kesinlikle haklısınız, bayağı kazıklandım. Vatan bilgisayara gidip 2-3 saat laptopu orada bulduğum her monitöre bağladım. İstediğim en iyi görüntüyü AOC verdi, artık yorulmuştum, tamam yeter bu olsun dedim. Daha iyi araştırsam en az 1,000TL cebimde kalırdı.
 
350TL'lik M2 SSD ve 900TL'lik 1TB SSD hangi markada var?
 
Olum bu nedir ya maşallah sistemi nerden topladin acaba hocam güle güle kullanın.

Birde 99 model honda civic le takas dusunurmusun hocam.

Sağol. 1 ay ders çalışır gibi tüm satıcıları araştırdım. Sonunda Vatan, İtopya, İnceHesap, HepsiBurada, NanoKatolog'dan topladım

Cidden neredeyse bir araba fiyatına gelmiş şimdi farkettim
 
Hevesinizi kursağınızda bırakmak istemem ama gereksiz masraf yapılmış bileşenlere, daha düşük fiyata toplanırdı aslında RTX 2070'li sistem.

Hayırlı olsun.
 

Sağol hızlı cevap için. İkinci bir SSD almayı düşünüyorum 500GB Adata'ya bakarım bir.
Hevesinizi kursağınızda bırakmak istemem ama gereksiz masraf yapılmış bileşenlere, daha düşük fiyata toplanırdı aslında RTX 2070'li sistem.

Hayırlı olsun.

Performans olarak haklısınız, başka bileşenlerle aynı performans yakalanabilirdi. Ama ben görüntüye de kaçtım biraz. 12 sene sonra ilk defa tekrar bir masaüstü bilgisayarım olacaktı ve ben yanar dönerli olsun istedim Sürpriz çıkarmasın, birbiri ile uyumlu çalışsın istedim, garantisi gerçek olsun, uzun olsun istedim. Sonuçta ortaya bu çıktı.

Teşekkür! Pazartesi Highest ayarlarla denerim tekrar. Anti Aliasing ayarında SMAAT4x mi 8x mi ne vardı, valla kitlenirsin dikkat et uyarısı da eklemişler yanına, motor biraz açılsın öyle basarım gaza dedim

Ekran kartım Gigabyte AORUS RTX2070, seninki ile aynı özelliklere sahip, monitörlerimiz de aynı. İşlemci fark yaratmazsa, bence sonuçlar seninki ile aynı çıkar.
 
Son düzenleme:
Ben bu fiyatı anlamadım açıkcası neden bilmiyorum ama bugün 20 bin lira ile 2080-2080Ti arasında sistem kurardım sana. 12 bin lira ile kurduğum 1080Ti lı sistemin "custom highest " ayarlarda Tomb raider testim:

Hayırlı olsun görüntü güzel ama 2070 GTX 1080 ayarında bi karto olarak düşününce biraz fiyat irdeleniyor haliyle.

 

Şu anda durum nedir bilmiyorum ama ben baktığımda ASUS, MSI veya Gigabyte 1080Ti bulamadım. Sessiz olması açısından 3 fanlı modellere baktım yalnızca. Bir tek sulu soğutmalı saçma sapan kartlar vardı. ZOTAC'da bir tane vardı, alsam mı performansı diğerleri gibimidir diye düşünürken satıldı. Ondan sonra eeeh be senimi beklicem, o zaman RTX2080Ti olsun diye yola çıkıp, arada frene basıp 2070'le bitirdim

Doğrudur bu rakamla 2080 olur da benim istediğim detaylar olmaz, 2070 ile arasında ciddi bir performans farkı da yok. 2080Ti ise hiç sanmıyorum olsa zaten ben de yapardım. İki kart arasında 5000TL fark var. Sistemden neyi atayım da o fark çıksın? Kaldı ki 2070 oyunlarda bana hiçbir eksiklik, sorun, yavaşlama, görüntü sıkıntısı yaşatmıyor zaten. O 5,000TL cebimde kaldı diye mutluyum hatta. Bir dolu oyun alırım o paraya
 
Dengesiz sistemlerin çoğunda ekran kartı diğer parçalara nazaran üst seviye olur diğer parçalar alt seviye olurdu. Bunda durum tam tersi hele anakarta, kasaya ve ekipmanlara harcanan bütçeyi görüp yanına alınan ekran kartını ve monitörü görünce içim cız etti. Tek şansın ekran kartının kolayca değiştiriliyor olması diyeyim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…