20.000 TL'ye ABS plastik yapılabilecek 3D yazıcı önerisi

palaxdine

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Rog Strix G16 G614JV-N3159, Windows 11 Home
Arkadaşlar, önceliğim baskı alanının büyük olması ve hızlı basabilmesi. Sonraki tercihimde evde kullanacağım için sessiz olması. İlk yazıcım olacak kullanımı ve ayarlaması basit olanlar olursa daha güzel olur. Hobi amaçlı basımlar yapacağım öğrendikten sonra kendi arabama bazı parçalar basabilirim, o sebeple ABS tercihim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,
ABS malzeme, çoğu yazıcıda basılabilse de bu malzemenin basılabilmesi için kapalı kasa bir yazıcı tercih etmeniz daha iyi olur. Bu malzemenin soğuduğunda çekme miktarı fazla olduğu için soğumasının kontrol edilmesi, mümkünse sıcak ortamda basılması gerekmekte. Ayrıca bu çekmeler dolayısıyla ürünün tablaya zor yapışması problemi de meydana gelebilmekte. Bu şekilde hurda olan çok baskı gördüm.
Doğrudan kendim ABS basmadığım için kokusu konusunda tam bir bilgim yok ama bu malzemenin hem kötü koktuğu, hem de baskı sırasında sağlığa zararlı maddeleri havaya saldığını okumuştum. Bu doğrultuda baskılarınızı alırken dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum.

Merhaba,
ABS malzeme, çoğu yazıcıda basılabilse de bu malzemenin basılabilmesi için kapalı kasa bir yazıcı tercih etmeniz daha iyi olur. Bu malzemenin soğuduğunda çekme miktarı fazla olduğu için soğumasının kontrol edilmesi, mümkünse sıcak ortamda basılması gerekmekte. Ayrıca bu çekmeler dolayısıyla ürünün tablaya zor yapışması problemi de meydana gelebilmekte. Bu şekilde hurda olan çok baskı gördüm.
Doğrudan kendim ABS basmadığım için kokusu konusunda tam bir bilgim yok ama bu malzemenin hem kötü koktuğu, hem de baskı sırasında sağlığa zararlı maddeleri havaya saldığını okumuştum. Bu doğrultuda baskılarınızı alırken dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum.
teşekkür ederim boş bir odam var, bende kapalı olan bir yazıcı tercih edeceğim hem malzeme kalitesi hem de sağlık açısından. Eğer limitler çok yükselirse mecburen açık baskı yapan bir yazıcı alacağım ama oda kapalı kalacak

ABS için açık bir yazıcı almanız iyi olmaz. Odanın kapalı olması yazıcının baskı kalitesinin etkilemez. ABS basarken kapalı bir yazıcı bile alsanız çoğunda filtreleme sistemi olmadığı için sağlık açısından yaşam alanında baskı almanız sıkıntı, kapalı olması baskının iyi olması için önemli. Model önerim olarak o fiyata Creality K1 mantıklıdır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı